09.07.2012 11:43

Sosnovska un Dombrovska vienotība

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Katrs otrais smagi inficēts. Tik nepielūdzama ir latvāņu izplatības karte Pierīgas novados. Likteņa ironija – visvairāk latvāņu ieviesies vienā no skaistākajām vietām uz zemeslodes – Siguldas apkaimē.

Sosnovska latvāņi zeļ un plaukst pat premjera Valda Dombrovska ("Vienotība") īpašumos. Premjera ģimenes uzņēmums cer par 20 hektāriem Palkavnieku zemes iekasēt 234 000 eiro – liecina pārdošanas sludinājums internetā (par premjera latvāņu laukiem Siguldā plašāk lasiet  interneta portālā "Apriņķis.lv").

Brīvi no latvāņiem ir tikai daži novadi Rīgas apriņķī, taču, kā zināms, ja kaimiņš nekopj savu dārziņu, nezāles kā sērga var ieviesties arī blakus esošajā kārtīgi uzturētajā. Sargā savu dārziņu pats! Par laimi, nosargāt savējo – lai slava ministrijas un atbildīgo dienestu veselajam saprātam – izdevās tomātu šķirņu kolekcionārei Elgai Bražūnei no Baložu dārzniecības "Neslinko".

Neaicināts kā latvānis daudzviet ienācis trūkums, lai gan statistika rāda, ka Pierīgā bez darba ir rekordmaz cilvēku. Lielākajā daļā Pierīgas novadu bezdarba līmenis ir aptuveni 5 % – tikpat, cik bagātajās Eiropas valstīs, kā Luksemburgā, Nīderlandē, Austrijā. Lai ko rādītu statistika, tomēr arī galvaspilsētai piezīdušos novadu iedzīvotāji mēdz dzīvot zem iztikas minimuma (Pierīgas novadu pārticības apkopojums publicēts "Rīgas Apriņķa Avīzes" 26. jūnija numurā).

"Latvijas Sarkanā Krusta" Rīgas apriņķa komiteja nākamnedēļ sāks dalīt Eiropas tēvu finansētos pārtikas produktu komplektus, kaut nedaudz atvieglojot trūkumcietēju ikdienu, lai Eiropas Savienības nomales Latvijas galvaspilsētas apkārtnē, kur ļaudis pēc statistiskas dzīvo kā Dieva ausī, dažiem no tiem tomēr nenāktos ciest skaudru badu.