Blūza svētki Siguldā

Pašmāju mūziķi un blūzmeņi no ASV, Austrijas, Igaunijas, Itālijas, Lielbritānijas un Lietuvas.

Pirmajā dienā, 27. jūlijā, uzstāsies The Blues Explosion no Itālijas kopā ar amerikāņu solistiem – Vivjenu Vensu Kelliju, mutes harmoniku meistaru Braienu Templtonu no Bostonas un Teksasas blūzmeni "Texas Slim". Eiropas blūzu pārstāvēs ērģelnieks no Austrijas Rafaels Resnigs un "Latvian Groove" (Artis Orubs (bungas), Gints Pabērzs (saksofons), Jānis "JohnnyHill" Kalniņš). Būs arī Rafaela un Vladimira Tuzova ("FunCOOLio") "Hammond" ērģeļu duets, un saspēle ar "boogie-woogie" meistaru Gintu Žilinski. Festivālu atklās "D-11 Blues Band" un grupa "Monro". Koncerta sākums pulksten 19.

Blūza svētku otro dienu pulksten 15 sāks II Latvijas Blūza konkursa finālistu koncerti, lai noskaidrotu, kurš 2013. gadā dosies uz "European Blues Challenge" Tulūzā, Francijā. Pēc tam sāksies festivāla koncerti. Patlaban savu dalību ir apstiprinājuši pašmāju blūzmeņi "4 Men Band", "Fortress", "Igor 'Rebel' Novikoff Band", Ginta Žilinska trio, "Nothing Personal", "The Blues Gang", "The Twins Peek", kā arī pagājušā gada konkursa uzvarētāji "Čehols" un jauns Jāņa Vanadziņa projekts "Mozambika". Koncertus noslēgs Igaunijas blūzroka jaunatne "Dramamama", britu trio "Komla", kurā bungas spēlē Arturs Reirs ("ex-Keksi", "ex-VCP"), kā arī Čikāgas blūza vokāliste un bundziniece Jolanda Buša kopā ar Lietuvas blūza veterāniem "The Road Band".

Blūza kinozālē rādīs Leonīda Nidbaļska videohroniku par blūzu un džezu Latvijā, būs apskatāma Latvijas džezam veltīta fotogrāfiju izstāde.

Abu dienu festivāla koncertus noslēgs "jam session".

Biļetes var nopirkt www.bezrindas.lv, www.bilesuserviss.lv un "Biļešu servisa" tirdzniecības punktos visā Latvijā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas pilsdrupu estrāde
  • Notikuma sākums: 2012-07-27 19:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-07-28 23:59:59