Pasaules kausa posms skrituļslalomā

Līdz šim Latvijā ir notikuši Eiropas kausa posmi, bet Pasaules kausa izcīņas posms skrituļslalomā Siguldā, Lorupes gravā, būs pirmo reizi.

 

 

Skrituļslaloms ir salīdzinoši jauns sporta veids. Tajā, tāpat kā kalnu slēpošanā, ir jāveic slaloma trase pa kalnu uz leju, bet, kā jau pēc nosaukuma var saprast, slēpju vietā tiek izmantotas skrituļslidas, un, protams, viss notiek uz asfalta. Izbraucamo vārtu skaits svārstās no 36 līdz 60, un sportisti, traucoties lejā, var sasniegt ātrumu līdz 40 kilometriem stundā. Vairāki kalnu slēpotāji skrituļslalomu izmanto kā vienu no treniņa veidiem vasaras sezonā, taču ir arī tādi, kas specializējas tieši skrituļslalomā.

2012. gada sezonā pavisam paredzēti seši Pasaules kausa posmi skrituļslalomā, pirmie trīs – Itālijā, Čehijā un Vācijā – jau ir aizvadīti. Augusta vidū notiks arī pasaules čempionāts.

Latvieši ar skrituļslalomu nodarbojas vairāk nekā 10 gadus. Madara Meldere ir spējusi iekļūt labāko desmitniekā, savukārt vīru konkurencē Kristaps Zvejnieks vairākas reizes ir kāpis uz goda pjedestāla, arī uz augstākā pakāpiena.

Paredzams, ka Siguldā kopā ar labākajiem pašmāju skrituļslalomistiem startēs vācieši, itālieši, čehi, krievi, slovāki, šveicieši, austrieši un japāņi.

Sestdien Lorupes gravā notiks Garkalnes kausa izcīņa, kurā paredzētas sacensības gan pieaugušajiem, gan bērniem un jauniešiem, bet svētdien risināsies Pasaules kausa sacensības.

Papildus Info

  • Norises vieta: Sigulda, Lorupes grava
  • Notikuma sākums: 2012-07-14 10:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-07-15 10:00:00