Latvijas Leļļu teātra izrāde "Mazais princis" Salaspilī

12. novembrī plkst. 16.00 Salaspils kultūras namā "Rīgava" Latvijas Leļļu teātra izrāde smilšu animācijas tehnikā "Mazais princis". Skaistais un gudrais stāsts, kas atzīts par 20. gs. labāko franču literatūras sasniegumu, pie skatītājiem nonāks divu aktieru – Daces Vītolas un Anrija Sirmā – izpildījumā. Izrāde aicina kopā ar mazo princi vēlreiz doties izziņas un atklāsmju ceļojumā, no jauna iepazīstot ne tik daudz pasauli ap mums, cik vienam otru.

"Pats fascinējošākais ir tas, ka izrādes radīšana notiek konkrētajā brīdī. Skatītāju acu priekšā aktieris strādā ar smiltīm, un var ieraudzīt to brīnumu, kā top pasaka, vesela pasaule, kā tā mainās," stāsta režisore Vija Blūzma.

"Visinteresantākais man šajā materiālā, šajā brīnišķīgajā klasiskajā stāstā par mazo princi šķiet pats mazais princis. Viņš atklāj pasauli un sevi caur cilvēkiem, caur piedzīvojumiem, caur notikumiem, tajā pašā laikā citi atklāj sevi caur viņu. Mazais princis ir kā bērns, kurš ļoti alkst izzināt šo pasauli, saprast, kā tā darbojas, kāpēc viss notiek tieši tā un ne citādi. Būtu lieliski, ja vecāki ar bērnu pirms nākšanas uz teātri grāmatu izlasītu un par to parunātu, tad izrāde varētu būt kā turpinājums šai sarunai."

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Salaspils kultūras nams Rīgava
  • Notikuma sākums: 2016-11-12 16:00:00