Siguldas kalnu maratons

1. oktobrī plkst. 10.00 Siguldas Svētku laukumā sāksies ikgadējais "Asics" Siguldas kalnu maratons. Sacensību dalībnieki atbilstoši savām spējām varēs piedalīties 70 kilometru garajā kalnu maratonā, kurā kopumā jāpieveic vairāk nekā 2200 augstuma metru kāpums, vai kādā no īsākajām distancēm, kuru garums ir 35 un 15 kilometri, bet vertikālais kāpums – attiecīgi 1100 un 600 metru.

Skrējiena trase vedīs pa Gaujas senlejas takām un atsevišķos posmos arī pa ielām. Tā vīsies abpus upei starp Gaujas tiltu un kājinieku tiltu pie Velnalas. Senlejas parka takas uz skrējiena laiku netiks slēgtas, un organizatori aicina siguldiešus un pilsētas viesus, kas paši nepiedalās skrējienā, doties ārā un uzmundrināt skrējiena dalībniekus. Pirmie maratona finišētāji tiek gaidīti aptuveni plkst. 17.00.

Siguldas kalnu maratons nav ierobežots ar klasiskā asfalta maratona kanoniem. Tam ir sava filozofija, kas izaicina un pārbauda kā fizisko, tā psiholoģisko gatavību. Maratona trase tradicionāli ik gadu tiek mazliet mainīta, lai pārsteigtu sacensību dalībniekus, maršrutā iekļaujot gan Gaujas Nacionālā parka takas, gan trepes, gan nogāzes.

Kopš 2008. gada maratona distance ir iekļauta pasaulslavenā Monblāna maratona kvalifikācijas skrējienu listē, trase tiek sertificēta atbilstoši kalnu maratonu pasaules standartiem.

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas Svētku laukums
  • Notikuma sākums: 2016-10-01 10:00:00