Latvijas Velo svētki Olainē

21. augustā otro gadu pēc kārtas Olainē norisināsies vērienīgie Latvijas Velo svētki. Līdzās profesionālajiem riteņbraucējiem pasākumā piedalīties tiek aicināts ikviens šī sporta veida entuziasts, kā arī ģimenes ar bērniem no visas Latvijas, lai no sirds izbaudītu kopā būšanas prieku un apliecinātu savus spēkus kādā no piecām aizraujošām velo distancēm.

Velo svētki Olainē ir vienas no nedaudzajām riteņbraukšanas sacensībām Latvijā, kas piedāvā kvalitatīvas distances gan MTB, gan šosejas riteņbraukšanā viena maratona ietvaros. Licencētiem sportistiem domāta 100km garā un izaicinājumiem pilnā Sporta šosejas distance. Plaši iecienītā Tautas šosejas distance (45km) ar laika limitu līdz divarpus stundām dalībniekiem ļaus startēt kā individuāli, tā arī komandas sastāvā. MTB distance (42km) pretēji šosejas distancēm vedīs pa mežu un lauku ceļiem, iekļaujot arī skriešanas posmu, un būs pārbaudījums pat pieredzes bagātākajiem ātruma cienītājiem.

6km garajā un saliedējošajā Ģimeņu distancē pietiekties un demonstrēt savu vienotību aicinātas ne tikai aktīvākās ģimenes, bet arī radu, draugu un kolēģu kolektīvi no visas Latvijas. Turklāt būs iespēja uzvarētājiem vairākās nominācijās (kuplākā ģimene, oriģinālākā ķivere, stilīgākais divritenis u.c.) savā īpašumā iegūt balvas. Savukārt aizraujošā Bērnu distance (0,5-1 km), kas šogad veidota starta/finiša taisnē, patiks arī pašiem mazākajiem stūrētājiem vecumā līdz 12 gadiem.

Plkst. 9.30 paredzēts starts Bērnu distancē, plkst. 10.30 MTB distancē, 14.50 Tautas šosejas distancē un plkst. 15.10 Ģimeņu distancē. Reģistrācija Latvijas Velo svētkiem Olainē mājas lapā www.maratoni.lv turpināsies līdz 17. augustam.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Olaine, Zemgales iela
  • Notikuma sākums: 2016-08-21 09:30:00