Jāņa Streiča brīvdabas kinonakts Salaspilī

13. augustā no plkst. 22.00 Salaspilī, "Rīgavas" Mūzikas un mākslas dārzā varēs noskatīties trīs izcilā latviešu kinorežisora Jāņa Streiča filmas, kas, iespējams, ir mazāk pazīstamas, taču noteikti priecēs ar režisora pazīstamo rokrakstu, iemīļotiem aktieriem un mūžīgo tēmu – mīlestību.

Plkst.22.00 - 23.30 filma "Rudens rozes" (2014). Lomās: Romualds Ancāns, Maija Doveika, Lauris Dzelzītis, Baiba Kranāte, Akvelīna Līvmane, Ģirts Ķesteris, Juris Žagars u.c.
Reiz uzņēmējs Uldis Vītols bija neprātīgi iemīlējies savā skaistajā sievā Astrā, taču nu, pēc 25 gadu kopdzīves, šķiet, ka abus saista vien mīļās meitas Ritas laime un panākumi. Vītols lūdz Franci, kā cilvēku no malas, parunāt ar Astru par iespējamu laulības šķiršanu. Francis lūgumu īsteno no citas puses - atklāj Astrai, ka viņa ir tā mūža lielākā mīlestība.

Plkst.23.45 – 1.00 filma "Ipolits" (2002). Lomās: Juris Kalniņš, Katrīna Pasternaka, Artis Robežnieks, Viktorija Streiča u.c.
Ģimenes drāma, kuras centrā ir mīlas trīsstūris - māte, meita, znots. Sižeta pamatā ir mātes bīstamās psiholoģiskās rotaļas ar znotu, lai atmodinātu viņā vīrieti.

Plkst.1.15 – 2.50 filma "Naktssargs un veļasmazgātāja" (2002). Lomās:Aija Dzērve, Artis Robežnieks, Sarmīte Rubule, Maija Doveika u.c.
Mūsdienu pasaka par mīlestību un par to, cik bīstami spēlēties ar otra cilvēka jūtām. Šķietami atraidītās mīlestības dēļ Māris apprec meiteni, ko nejauši saticis atraidījuma vakarā. Bēgšana no jūtām pārtop jaunā mīlestībā.

Biļetes (2 eiro uz vienu filmu vai 5 eiro uz visu kinonakti; studentiem, pensionāriem 3 eiro) kultūras nama "Rīgava" kasē. Kino laikā darbosies kafejnīca.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzs Salaspilī
  • Notikuma sākums: 2016-08-13 22:00:00