Filma "Es esmu šeit" Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos

29. jūlijā plkst. 20.00 Imanta Ziedoņa muzejā Murjāņos brīvdabas kino – būs iespēja noskatīties filmu "Es esmu šeit", kā arī uzklausīt tās veidotāju un aktieru stāstījumus par filmas. Šī arī ir iespēja interesentiem aplūkot Ziedoņa vasaras māju "Dzirnakmeņi". Vakara viesis – Elīna Vaska.

Filma ir aizkustinošs stāsts par meiteni Raju (17) un viņas brāli Robi (12), kas spiesti dzīvot kopā ar vecmammu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai, vecmamma vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves. Rajai un Robim ir jāizvēlas – vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnu namā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

Filma "Es esmu šeit" ir Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmas "Generation" kategorijas "14plus" galvenās balvas – Kristāla lāča – ieguvēja.

Elīna Vaska atveido filmas galveno varoni – septiņpadsmitgadīgo meiteni Raju, kura dzīvo mazā lauku saimniecībā kopā ar valdonīgo vecomāti Olgu (Ruta Birgere) un mazo brāli Robi (Andžejs Jānis Lilientāls).

Elīna ir viena no Latvijas kino jaunās paaudzes pārstāvēm. Viņa šobrīd Latvijas Kultūras akadēmijā studē Audiovizuālās un skatuves mākslas apakšprogrammā. Raja filmā "Es esmu šeit" ir viņas debijas loma spēlfilmā, epizodiskā lomā Vaska redzama arī Toma Hārpera "BBC One" daudzsēriju drāmā "Karš un miers", kas filmēta arī Rundāles pilī un kurā galvenās lomas atveido Pols Dano un Lilija Džeimsa.

Ieejas maksa: 5 eiro.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ziedoņa muzejs Murjāņos
  • Notikuma sākums: 2016-07-29 20:00:00