Starptautiskas olimpiskā krosa kalnu divriteņu sacensības Siguldā

Starptautiskas olimpiskā krosa kalnu divriteņu sacensības Siguldā www.lrf.lv

29. maijā plkst. 10 Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā sāksies starptautiskas UCI XCO jeb olimpiskā krosa C2 kategorijas sacensības kalnu riteņbraukšanā. Latvijā šāda mēroga sacensības notiks tikai otro reizi, tāpēc vietējiem MTB sportistiem un līdzjutējiem būs unikāla iespēja klātienē redzēt un sacensties ar augsta līmeņa pašmāju un ārvalstu sportistiem.

Sacensības sāksies svētdien 10.00 ar "Open" grupas startu dalībniekiem bez starptautiskās UCI licences. Plkst. 11.45 tiks dots starts junioriem un juniorēm (17–18 g.v.), bet plkst. 13.00 starts kungu un dāmu elites grupai.


Šobrīd Latvijā populārāki ir kalnu riteņbraukšanas maratoni ar mierīgām trasēm, kuras galvenokārt ved pa grants vai platiem meža ceļiem. Savukārt olimpiskā krosa disciplīna ir krietni izaicinošāka, pārbaudot ne tikai braucēju fizisko sagatavotību, bet arī tehniskās prasmes.

Sacensības norisinās kalnainā meža apvidū, izmantojot iespējami sarežģītākos dabīgi radušos šķēršļus – šauras un līkumotas meža takas, asas virāžas, irdenas smiltis, saknes un upītes. Trases iekārtošanā tiek izmantoti arī mākslīgi veidoti šķēršļi: tramplīni, akmens krāvumi, horizontāli novietoti koki u.c. Ir padomāts arī par braucējiem, kuri vēl nav tik prasmīgi, lai lēktu pāri tramplīniem: to pārvarēšanai organizatori vienmēr izveido alternatīvu, kas paņem vairāk laika, taču ir krietni drošāka.

XCO trases standarta garums ir 4 – 6 km, tāpēc sekot līdzi sacensību gaitai ir iespējams no vairākām vietām trasē (pāris apļu garumā), nevis savu favorītu sacensībās ieraudzīt divas reizes – startā un finišā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs
  • Notikuma sākums: 2016-05-29 10:00:00