Latvijas skolu orientēšanās kauss un "Stikla skrējiens" Siguldā

20. aprīlī Sigulda uzņems lielākās jaunatnes orientēšanās sacensības Latvijā – Latvijas skolu orientēšanās kausu. Sacensību programmā paredzēts individuālais kvalifikācijas skrējiens (11.00), kurā piedalīsies visi dalībnieki, un pusfināla (14.00) un fināla (15.00) skrējieni ar kopējo startu, kuriem kvalificēsies tikai ātrākie.

Orientēšanās sacensības skolēniem notiks četrās vecuma grupās, turklāt tās norisināsies pilsētā. Skolu kopvērtējumā tiks vērtēti trīs labākie vienas skolas skolēnu, no kuriem vismaz viena ir meitene, rezultāti kvalifikācijā.

Priekšsacīkstes nepārvarējušie dalībnieki, kā arī jebkurš interesents, varēs izklaidēties, plkst. 13 piedaloties Latvijas Zaļā punkta "Stikla skrējienā". Noteikumi paredz, ka dalībniekiem vienas stundas laikā ir jānofotografējas vismaz pie desmit kontrolpunktiem – stikla šķirošanas konteineriem Siguldas pilsētā. Distanci drīkst veikt, skrienot vai braucot ar velosipēdu.

Skrējiena "dalības maksa" ir stikla pudele vai burka no katra komandas dalībnieka, kas būs jāiemet Runājošajā stikla šķirošanas konteinerā pie reģistrēšanās punkta. Rīkotāji ar šo pasākumu plāno pilsētnieku un pilsētas viesu vidū popularizēt stikla šķirošanu un atbildīgu attieksmi pret vidi.

Abu sacensību centri būs pļavā pie Krišjāņa Barona pieminekļa.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Sigulda, pļava pie Krišjāņa Barona pieminekļa
  • Notikuma sākums: 2016-04-20 11:00:00
  • Notikuma beigas: 2016-04-20 13:00:00