17.06.2012 22:46

Mīlestība un nauda

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Siguldas viduslaiku pils mūrus atdzīvinājušas koka kāpnes un pat moderns lifts, atklājot jaunus skatupunktus uz elpu aizraujošo Gaujas senlejas ainavu.

Siguldieši ir tik ļoti apraduši ar skatu pa logu, ka sen vairs neķer pie sirds. Iedzīvotāji Siguldā ne vien vairojas kā kārtīgiem latviešiem pienāktos (to pierāda pozitīvie demogrāfijas rādītāji), bet arī izbauda savu priviliģēto stāvokli. Plānots, ka tuvākajā laikā ieeja pilsdrupās būs par maksu – mīlētājiem un iedzērājiem pilsdrupas nebūs pieejamas nakts stundās. Savukārt no visiem, kas nav siguldieši, tiks prasīta ieejas maksa par šo iespēju likt aizrauties elpai.

Dzejas rindas par iemīlējušos Dievu ir banālas, bet tieši tādas domas nāk prātā, veroties Siguldas ainiņās. Taču virs pilsdrupu vārtiem jau draudīgi šūpojas laikmetam autentiski atdarinātie pils vārti. Pašvaldības lēmumu Siguldas iedzimtie uzņem ar pašapzinīgu murmināšanu. Tāpat arī mēra Uģa Mitrevica solīto bezmaksas autobusu un pēkšņo plānu lāpīt daudzdzīvokļu namu iekšpagalmu bedres, kas gribot negribot liek domāt par mīlestību pret savu krēslu domē un vēlēšanu tuvumu.

Neviltotas ir dzīvās leģendas Baltezerā dzīvojošā Raimonda Paula raizes par "Krājbankas" krahā pazaudēto naudas žūksni. Šlāgermūzikas virtuozs pārskaita ne vien nozagtos uzkrājumus un mazbērnus, kas devušies prom no Latvijas, bet arī pie klavierēm un arī ar dzīvesbiedri Lanu pavadītos klausītāju pielūgsmes un ģimeniskas mīlestības pilnos 50 gadus.