Kamanu suņu sporta sacensības "Racedog Cup" Upesciemā

9. un 10. aprīlī Garkalnes novada Upesciemā varēs dzirdēt suņu rejas – tur norisināsies slavenās "Racedog Cup" sacensības, kas izpelnījušās sportistu atzinību ar tehniskām un sarežģītām trasēm. Sacensības būs gan 2016. gada Baltijas kausa izcīņas pirmais posms, gan Pasaules kausa posms. Sestdien sacensību sākums plkst. 13, svētdien – plkst. 11.

Sacensībās plānotas desmit disciplīnās, vairumā no tām labākie tiks noskaidroti elites veterānu un junioru grupās. Organizatori Upesciemā sacensības rīkos pirmo reizi, tādēļ arī sportistiem trase būs jauna. Sacensībās būs ap 100 sportistu un ap 200 suņu. Šobrīd uz sacensībām jau reģistrējušies ir ne tikai latvieši, bet arī sportisti no Igaunijas, Krievijas, Lietuvas, Baltkrievijas un Zviedrijas. Paredzams, ka uz starta varēs redzēt arī somus un poļus.

Skatītājiem sacensības būs bez maksas, un tajās varēs redzēt gan cilvēku mīluļus – haskijus un malamutus, veimāriešus un ungāru vižlas, kā arī kuplā skaitā greisterus un eirodogus. Protams, tās nav vienīgās suņu šķirnes, kas piedalīsies, jo šajās sacensībās var startēt arī iesācēji ar jebkuru šķirnes un bezšķirnes suni, pat augumā mazo toiterjeru vai taksi.

Papildus Info

  • Norises vieta: Garkalnes novada Upesciems
  • Notikuma sākums: 2016-04-09 13:00:00