Spēlfilma "Es esmu šeit" Zaķumuižā

12. maijā plkst. 20.00 Zaķumuižas kultūras namā skatītāju vērtējumam tiks nodota spēlfilma "Es esmu šeit", Berlīnes starptautiskā kinofestivāla konkursa programmas "Generation" kategorijas "14 plus" galvenās balvas "Kristāla lāča" ieguvēja.. Tā vēsta par mūsdienu Latvijai aktuālo situāciju – kas notiek ar bērniem, kuru vecāki aizbrauc strādāt uz svešām zemēm.

Filma "Es esmu šeit" ir aizkustinošs stāsts par 17 gadus veco meiteni Raju un viņas 12 gadus veco brāli Robi, kuri spiesti dzīvot kopā ar vecmāmiņu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai, vecāmāte vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves.


Rajai un Robim ir jāizvēlas – vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnunamā vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

Filma piemērota visām vecuma grupām un varētu interesēt gan skolēnus, gan vecākus un vecvecākus.

Ietekmīgajā kino industrijas žurnālā "The Hollywood Repoter" publicēta slavinoša recenzija kurā uzslavēts režisora Renāra Vimbas darbs un aktrises Elīnas Vaskas tēlojums.

Papildus Info

  • Norises vieta: Zaķumuižas kultūras nams
  • Notikuma sākums: 2016-05-12 20:00:00