29.05.2012 23:11

Zaļumi

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ceriņu karaliskais tonis izbalē, kastaņsveces nodziest, bet zaļums paliek. Vakarrīt uz Daugavpils šosejas pie Salaspils ar zaļumiem bija aizsprausti jaunā fotoradara stikli. Vasarsvētkos kāds bija izrotājis ne tikai savu sētu, bet arī šosejas malas neparasti vērīgo "ledusskapi".

Vasara ir karstā sezona ne tikai saules dēļ. Siguldu vasaras laikā piepilda un pieskandina nebeidzamas svinības. Brīvdabas pasākumos sakarsuši skatītāju ķermeņi, caurvēja pilni vilcieni un elpu aizraujošs kāpiens Turaidas pils tornī. Pagājušajā nedēļā izskanējušajos novada svētkos mīklainos apstākļos no darba aizgājusi Siguldas pilsētas kultūras nama vadītāja. Iestādes darbinieki nav varējuši sadzīvot ar gados jauno priekšnieci, esot pārlieku zaļa.

Savukārt gleznainās Allažmuižas zaļumus pamatīgi bojā cūku fermas mēsli upītē. Tomēr vides sargiem izdevies apturēt fermas vecā jumta šīfera norakšanu. Taču neviens jau nevar pateikt, cik īsti šādu indīgā šīfera kapu ir mūsu valstī. Daudzi no tiem sen apauguši ar zāli.

Kamēr vieni dala amatus un gāž upītēs mēslus, tikmēr pasaulē notiek arī daudz labu, gandrīz neticamu lietu. Vangažos dzīvojošo Ņinu Kalniņu ar pazudušo radu detektīva Mārtiņa Zieberga un mūsu laikraksta palīdzību atraduši Ukrainas radi. Ilgi gaidītā satikšanās vēl tikai priekšā – radus šķir 2000 kilometru un daudz neatbildētu jautājumu.