Baltijas čempionāts orientēšanās sportā

Sestdien un svētdien atpūtas kompleksa "Ratniekos" apkārtnē notiks Baltijas čempionāts orientēšanās sportā jauniešiem, junioriem, pieaugušajiem un veterāniem. Dalībnieku vidū būs ne tikai triju Baltijas valstu pārstāvji, bet arī orientieristi no Krievijas un Baltkrievijas.

Sestdien sportisti sacentīsies garajā distancē, bet svētdien – trīs posmu stafetē.

Sacensību apkārtnē ir pamatīgas gravas un aizaudzis mežs, kurā ir maz taku un ceļu, tāpēc orientieristus sagaida grūtas distances. Piemēram, elites vīriem garajā distancē sagaidāma tikai 11,6 km distance un uzvarētāju laiks tiek lēsts ap 90 minūtēm – tātad sportisti skries vairāk nekā divas reizes lēnāk nekā pa
līdzenu, labi skrienamu apvidu.

No Latvijas sportistiem uz augstākajām vietām pretendēs tikko no Eiropas čempionāta atgriezušies Mārtiņš Sirmais, Edgars Bertuks un Andris Jubelis. Starp
sievietēm nestartē spēcīgākās sportistes, bet Laurai Vīķei un Kristai Mihailovai ir pa spēkam tikt labāko sešiniekā. Vīriešu elitē lielākās cerības uz uzvaru tiek saistītas ar otrās dienas stafešu sacensībām.

Veterāniem un publiskajām sacensībām (Open) otrajā dienā paredzēta vidējā distance. Kopā sacensībās piedalīsies aptuveni 700 dalībnieki.

Papildus Info

  • Norises vieta: Līgatnes novada ”Ratnieki”
  • Notikuma sākums: 2012-05-26 10:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-05-27 12:00:00