02.07.2015 09:31

Pierīgu šovasar pieskandinās vairāki festivāli. Būs gan roks, gan opera, gan džezs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgu šovasar pieskandinās vairāki festivāli. Būs gan roks, gan opera, gan džezs Playground Festival attēls no vietnes "Facebook.com"

Šī gada mūzikas festivālu piedāvājuma klāsts Pierīgā ir plašs – sev interesantus pasākumus atrast varēs gan rokmūzikas, gan popmūzikas, gan akadēmiskās mūzikas cienītāji, kā arī tie, kuri vienkārši grib izbaudīt festivālu gaisotni.

Mūzikas un mākslas festivāls "Pagalms fest '15" Siguldā

Underground festivāls "Pagalms fest", šogad 3. un 4. jūlijā Siguldas novadā Jūdažu ezera krastā norisināsies jau ceturto gadu. Rīkotāji sola, ka mākslinieku daudzveidība būs krietni plašāka. "Jau iepriekšējā gadā klausītājus priecēja ne tikai pašmāju muzikālās apvienības, bet arī viesi no kaimiņvalstīm, Somijas un Igaunijas. Šogad īpaši rūpīgi plānojam pievērsties muzikālā formāta izstrādei, tāpēc būs gaidāmi pārsteigumi gan no pašmāju, gan ārzemju māksliniekiem," informēja organizatori.

Festivāls "Pagalms fest" sevi pozicionē kā nekomerciālu mūzikas un mākslas festivālu, kas piedāvā iespēju ne tikai izbaudīt mākslinieku un grupu priekšnesumus, bet arī katram no viesiem iesaistīties dažādās aktivitātēs.

Festivāls "Playground" Ropažu novada "Sila Priedēs"

Festivāls, kas norisināsies no 10. līdz 12. jūlijam, ir kā divu dienu sporta, mūzikas un radošuma pieredze jebkuram, kas to vēlas apmeklēt. Katram dalībniekam būs iespēja izmēģināt savus spēkus 13 dažādās sporta disciplīnās un vērot profesionāļu paraugdemonstrējumus. Pārējiem dalībniekiem visas dienas garumā būs iespēja darboties dažādās radošajās darbnīcās vai vienkārši laiskoties saulainā pludmalē.

Par muzikālo daļu uz divām skatuvēm atbildēs daudz dažādu vietējo un ārzemju mūziķu. Uz galvenās skatuves uzstāsies grupas no Lietuvas, Igaunijas, Beļģijas un arī pašmāju mākslinieki – "Triānas Parks", "Martas Asinis", 'The Big Bluff", "The Coco'nuts". Uz otras skatuves kāps DJ un producenti, kas parūpēsies par to, lai enerģijas lādiņa netrūktu nevienam.

Festivāls "Saulkrasti Jazz" saulrietu mājvietā – Saulkrastos

Šis ir mūzikas festivāls sešu dienu garumā, kas norisināsies no 20. līdz 25. jūlijam. Tas priecēs visus interesentus ar plašu džeza mūziķu klāstu no visas pasaules. Katru festivāla dienu notiks viens dienas koncerts, kas apmeklētājiem būs bez maksas un kur uzstāsies vietējie Latvijas mākslinieki. Bet vakaros atpūtas kompleksā Minhauzena Unda notiks koncerti, kuros uzstāsies mākslinieki no tuvākām un tālākām pasaules valstīm, kā, piemēram, no ASV, Kipras, Mozambikas, Kubas u. c. Festivāla noslēguma koncertā uzstāsies džeza trio ar nosaukumu "Shalosh" no Izraēlas un grupa "The Syndicate", kas apvieno māksliniekus no Austrijas, Francijas, Brazīlijas, Ukrainas un Indijas.

Rokfestivāls "Klang!" Ķekavas pagasta "Klaņģu kalnā"

Šis festivāls, kas norisināsies 24. un 25. jūlijā, priecēs visus rokmūzikas mīļotājus jau trešo gadu un kopā vienos 30 rokgrupas uz divām skatuvēm. Uzstāsies tādas grupas kā "Oranžās brīvdienas", "Dzelzs vilks", "Sanctimony", "Trendkill Method", "Omerta" un vēl daudzas citas. Šī gada lielākais jaunums būs festivāla sadarbība ar Valmiermuižas alus darītavu un šim festivālam speciāli brūvēts "Klang!" alus, ko varēs iegādāties festivālā.

Siguldas Opermūzikas svētki

Laikā no 31. jūlija līdz 2. augustam trīs dienas Siguldas pilsdrupu estrāde un Siguldas pils komplekss pārtaps par Opermūzikas svētku vietu, kur būs iespējams dzirdēt gan pasaules, gan Latvijas izcilākos operdziedātājus. Šie būs jau 23. šāda veida svētki, kurus katru gadu mēģina rīkot arvien greznākus un iespaidīgākus.

Šī gada svētku noslēguma koncertā "Ielūdz Klementīne Margeine un Marsello Alvaress" uzstāsies pasaulē pieprasītākais un par labāko atzītais tenors Marsello Alvaress no Argentīnas. Opermūzikas svētku programma priecēs apmeklētājus ar pieciem koncertiem, kuros uzstāsies gan jaunie opermūzikas talanti, gan pasaules atzīti mākslinieki.

Rokenrola festivāls "RockUp" Ikšķiles novada "Turbās"

Festivāls notiks pirmo reizi, bet tā rīkotāji cer, ka tas kļūs par ikgadēju pasākumu. Festivālā 7. un 8. augustā uzstāsies tādi mākslinieki kā rokenrola grupa "KEKSI & Orchestra", hārdroka grupa "COLT", blūza grupa "The Blues Gang", kā arī daudzas citas. Festivālā būs padomāts ne tikai par muzikālo daļu, bet arī par citām izklaidēm – retro automobiļu šovu, deju performancēm, tetovēšanas studiju un vēl citām izklaidēm, kas piemērotas gan pieaugušajiem, gan bērniem.