UCI MTB olimpiskā krosa sacensības un SEB MTB maratona posms Siguldā

4. jūlijā Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrā norisināsies Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) C2 kategorijas kalnu riteņbraukšanas (MTB) olimpiskā krosa (XCO) sacensības "Siguldas Kauss 2015".

Pasaulē ļoti populārais un skatītāju iecienītais MTB sporta paveids būs arī Siguldā. Šis sporta veids prasa no sportista maksimālu koncentrēšanos un perfektas velosipēda braukšanas iemaņas. Trase izveidota pa sporta centra teritoriju un blakus esošajām velo un gājēju takām.

Šis apvidus ir jau pazīstams Latvijas MTB krosa braucējiem, jo agrāk šeit ir notikuši vairāki Latvijas čempionāti. Skatītājiem būs ērti sekot līdzi sacensībām, jo trases konfigurācija ir trijos apļos, tie visi sākas un beidzas sporta centra stadionā. Trasē ir vairāki dabiski šķēršļi, kā arī trases teritorijā izveidotais "akmeņu dārzs".

Olimpiskajās spēlēs šajā disciplīnā piedalās tikai piecdesmit labākie sportisti. Lai izturētu atlasi uz olimpiskajām spēlēm, ir jāizpilda attiecīgs kvalifikācijas normatīvs un jāsavāc noteikts reitinga punktu skaits. "Siguldas kausa" elites grupas uzvarētājam būs iespēja iegūt 30 punktus.

Siguldieši un pilsētas viesi īpaši aicināti uz plkst. 13.00, kad starts tiks dots elites sportistiem. Sacensību uzvarētāja distancē pavadītais laiks tiek lēsts ar stundu un 25 minūtēm. Savukārt tiem, kas vēlas izmēģināt šo sporta veidu, būs iespēja pieteikties sacensībām "Open" grupā, kurā dalībniekiem būs īsāka distance.

Turpat Siguldā dienu vēlāk risināsies Latvijas lielākā riteņbraukšanas sacensību seriāla SEB MTB maratona ceturtais posms, kas iekļauts UCI maratona sērijas kalendārā. Rīkotāji dalībniekiem sola aizraujošu un interesantu trasi, kurā arī nākamgad norisināsies Eiropas čempionāts MTB maratonā.

Šogad Siguldas posma rīkotāji parūpējušies par interesantu trasi, kurā tiks ietvertas Gaujas nacionālā parka takas, Siguldas un tās apkārtnes kāpumi, ūdens šķēršļi un citi pārbaudījumi. Dalībniekiem piedāvātas četras distances – "Skandi motors" distance, kas būs pietuvināta Eiropas čempionāta trasei, kā arī "Virši – A" tautas, "Mammadaba" veselības un "Hekuless" bērnu braucieni.

Iepriekšējā pieteikšanās Siguldas posmam portālā www.velo.lv norisinās līdz 1. jūlija plkst. 23.59. Reģistrējoties Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā un uzrādot siguldiešu ID karti, novadniekiem tiek piedāvāta 20% atlaide.

Autovadītāju ievērībai – pasākuma laikā plānoti satiksmes ierobežojumi.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas Sporta un aktīvās atpūtas centrs
  • Notikuma sākums: 2015-07-04 13:00:00
  • Notikuma beigas: 2015-07-05 12:00:00