Olaines novada svētki

26. maijā Olaines novada svētku rīts sāksies ar Svēto Misi, kuru vadīs kardināls J.Pujats Olaines Bezvainīgās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcā.

Meža parkā bērniem būs pieejamas piepūšamās atrakcijas un velokartu noma. Ar speciālo svētku vilcieniņu no pulksten 11 līdz 17 varēs aizbraukt no Olaines Kultūras centra līdz meža parkam un otrādi.

Notiks krosa sacensības „Olaines apļi". Pieteikties sacensībām var mājaslapā www.olaine.lv. Šajā dienā neizpaliks arī tradicionālas strītbola sacensības.

Rosība parkā pie Olaines Kultūras centra sāksies ar pasākumu „Mēs – savai pilsētai", kurā notiks skolēnu literārā konkursa „Mana Olaine" laureātu apbalvošana un skolēnu vizuālās mākslas darbu izstāde „Mana sapņu Olaine".

Turpat darbosies darbnīca „Bērnu akvagrims", kurā „Carlana Art" studijas profesionāļi apgleznos bērnu sējiņas. Carlana Art studija strādā ar ūdenī šķīstošām un nealerģiskām krāsām, kuras ir piemērotas gan bērniem, gan pieaugušajiem.

Rīgas Skolēnu pils teātra „Zīļuks" dziesmu un rotaļu programmas "Šurumburums" ietvaros bērniem būs iespēja redzēt iemīļotās lielās lelles Māsiņas Milzītes, dziedāt līdzi Zaķītim, Ezītim, Kaķītim, bet Ēzelītim, Suņukam un Gailītim būs padomā vairākas rotaļas, kurās iesaistīt gan bērnus, gan vecākus!

Pie Olaines Mūzikas un mākslas skolas notiks radošās darbnīcas – grafika un lielformāta gleznojums. Varēs iepazīties ar grafikas tehnikām – monotīpiju un linogriezumu – un veidot Olaines pilsētas 45 gadiem veltītu gleznojumu.

Pirmo reizi Olainē notiks Motorizētā parāde, kurā piedalīsies Olaines novada uzņēmumi, motoklubs „Olaine", Zemessardzee un citi. Parādes dalībnieki dosies no Rīgas ielas pa Zemgales un Zeiferta ielu un nostāsies Kūdras ielā. Tur būs iespējams tehniku apskatīt, nofotografēt un uzdot jautājumus tehnikas vadītājam. Pēc Motorizētās parādes 692 dejotāji no Olaines novada (Jaunolaines Kultūras nama bērnu deju kolektīva „Pienenīte", Olaines Kultūras nama bērnu deju kolektīva „Oļi" un vidējās paaudzes deju kolektīva „Janita", Olaines 1. vidusskolas un Olaines 2. vidusskolas deju kolektīva dalībnieki), Carnikavas, Rīgas un Jūrmalas gaidīs Olaines stadionā, lai priecētu ar deju iestudējumu „Man vienai māsiņai".

Pēc tam - svētku gājiens maršrutā: stadions - Zeiferta iela - Kūdras iela –Veselības iela - meža parka promenāde – estrāde.

Olaines Meža parkā notiks estrādes atklāšana ar akrobātu, baletstudijas priekšnesumiem un uguns šovu. Pēc tam - zaļumballe ar grupu „Mākoņstūmēji" un dīdžejiem.

Ikviens Meža parkā varēs izkalt svētku monētu.

Svētkos darbosies tirdziņš un āra kafejnīcas.

27. maijā Olaines Bezvainīgās Jaunavas Marijas Romas katoļu baznīcā notiks jauktā kora „Dziesma" koncerts.

27.maijā ar autobusu varēs arī doties ekskursijā „Iepazīsim Olaines novadu".

Šajā dienā paredzēts arī ģimeņu dievkalpojums Olaines Sv.Elizabetes ev. luteriskajā baznīcā Jaunolainē.

Papildus Info

  • Norises vieta: Olaines Meža parks, stadions, estrāde
  • Notikuma sākums: 2012-05-26 9:00:00
  • Notikuma beigas: 2012-05-27 14:30