Pārgājiens Carnikavas apkārtnē

Aktīvā tūrisma portāls Pargajieni.lv piedāvā doties izzinošā pārgājienā pa Carnikavas apkārtni 21. jūnijā.

Starts paredzēts Carnikavas dzelzceļa stacijā plkst. 11.15, kad būs pienācis vilciens no Rīgas un Saulkrastiem un autobuss no Rīgas. Automašīnu īpašnieki savus auto varēs novietot kādā no stacijas tuvumā esošajiem stāvlaukumiem.

Pārgājienu sāksim ar Carnikavas ciema un dzelzceļa stacijas vēstures iepazīšanu, apskatīsim muižas parku un ciemata centru, uzzināsim, kādas aktivitātes šovasar notiks novadā un kā izmainās apkārtnes dzīve, kad sabrauc atpūtnieki, kuriem šeit pieder vasarnīcas.

Tālāk dosimies uz jūras pusi, iepazīsim mežā esošos Latvijas armijas būvētos bunkurus, uzzināsim, kāda nozīme novadam bijusi Latvijas militārajā vēsturē.

Carnikavas novads ir zīmīgs ar to, ka šeit atrodas Gaujas ieteka jūrā. Atradīsim šo zīmīgo vietu, pavērosim, kā vētru un viļņu ietekmē mainās jūras krasts un dosimies gar pludmali atpakaļ uz Carnikavu. Šeit arī uztaisīsim nelielu pauzīti, lai tiem, kuri vēlas peldēties, būtu iespēja mazliet izbaudīt vietējo pludmali un jūras ūdeni.

Tā kā Carnikavas apkārtnē atrodas kāpu aizbērtā Langas upe, dosimies apskatīt Mazlandziņas ezeru, kurš kādreiz ir bijis daļa no Langas upes.

Noslēgumā dosimies apskatīt Carnikavas novadpētniecības centra jauno ēku, jauno Svētku laukumu un pavisam nesen uzcelto gājēju tiltu pāri Gaujai.

Finišs plānots Carnikavas dzelzceļa stacijā ap 16.00, lai paspētu uz vilcieniem un autobusiem Rīgas un Saulkrastu virzienā.

Pārgājiena dalībniekiem līdzi jāņem laika apstākļiem atbilstoši apavi un apģērbs, ēdiens un dzēriens piknika pauzei.

Pārgājienā plānots noiet apmēram 15 km. Pārgājiens ideāli piemērots ģimenēm ar bērniem un draugu kompānijām.

Dalības maksa: 4 eiro individuālajiem dalībniekiem; 3 eiro, ja ierodas vismaz divatā; 1,50 eiro skolēniem; bez maksas pirmsskolas vecuma bērniem pieaugušo pavadībā.

Pieteikšanās pa e-pastu Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai tālruni 26980327.

Papildus Info

  • Norises vieta: Carnikava
  • Notikuma sākums: 2015-06-21 11:15:00