08.06.2015 12:21

Līgatnes dabas takās piedzimuši trīs mazi laspēni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Līgatnes dabas takās piedzimuši trīs mazi laspēni Velga Vītola, Dabas aizsardzības pārvalde.

Līgatnes dabas takas turpina svinēt savu 40. jubileju, un tā vien šķiet, ka arī dzīvnieku pasaulē visi norunājuši šo gadu padarīt par tiešām īstiem svētkiem! Šoreiz apsveikuma dāvanu sarūpējusi lapsu ģimene – trīs mazu un rotaļīgu lapsēnu izskatā.

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja Dabas aizsardzības pārvaldē, trīs mazie lapsēni, pēc Līgatnes dabas taku zvērkopju domām, pasaulē nākuši jau aprīļa vidū, taču redzami kļuvuši vien pavisam nesen. Turklāt, tā kā nevienu citu gadu lapsu pārim pēcnācēju nav bijis, tad dzīvnieku kopējiem tas izrādījies liels atklājums, kad abi vecāki savas atvases pirmo reizi izveduši siltajā pavasara saulītē.

Kā stāsta Dabas aizsardzības pārvaldē, sākotnēji visi lapsēni brālīgi turējušies kopā plecu pie pleca, taču tagad arvien vairāk rotaļājas. Tāpat šobrīd mazie draiskuļi palēnām iegūst īstas lapsas izskatu un apmatojuma krāsu, kļūst aizvien drošāki, gudrāki un stiprāki. Mazuļu dzimums pagaidām vēl gan nav zināms.

Mazie lapsēni ārpus alas visbiežāk redzami rīta un vakara stundās, kad mežā ir vēsāks un mierīgāks. Taču, tā kā mazuļi ir ļoti aktīvi un kustīgi, tad, ja laimējas, Līgatnes dabas taku apmeklētājiem redzami arī pa dienu.