07.06.2015 09:30

Klāt vasara – rabarberu laiks. Trīs receptes, kā pārsteigt savus mīļos

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Klāt vasara – rabarberu laiks. Trīs receptes, kā pārsteigt savus mīļos examiner.com; bettycrocker.com; pearnuallak.com

Klāt rabarberu laiks. Laiks, kamēr tie aug un ir pietiekami garšīgi ēšanai, ir diezgan īss. Pēc Jāņiem tie vairs nav ēdami, jo to saturā paaugstinās skābeņskābes līmenis, tāpēc jāsteidz cept rabarberu našķi un jāsagādā krājumi ziemai.

Rabarberu un banānu ievārījums

Vajadzēs: 500 g rabarberu, 500 g cukura, 300 g banānu.
Sagriež rabarberus mazos gabaliņos, apber ar cukuru un visu samaisa. Atstāj uz divarpus stundām. Pēc tam pievieno nomizotus un sagrieztus banānus. Visu salej katlā un liek uz plīts karsēties. Kad sāk vārīties, atstāj vēl piecas minūtes un tad lej izkarsētās burciņās un aizvāko.

Rabarberu kūka

Vajadzēs: trīs olas, 100 g sviesta, 150 g miltu, 150 g cukura, 50 g kartupeļu miltu, pusotra tējkarote cepamā pulvera, 1kg rabarberu.
Traukā ieliek sviestu, 100 g cukura, olas dzeltenumus un puto, kamēr masa kļūst gaiši dzeltena un viendabīga. Iesijā miltus, kartupeļu cieti un cepamo pulveri.

Mīklu ieklāj ietaukotā cepamajā formā, izveidojot 3 cm augstas maliņas. Mīklu apber ar mazos gabaliņos sagrieztiem rabarberiem un liek cepeškrāsnī cepties 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Saputo olu baltumu ar atlikušajiem 50 g cukura, līdz masa ieguvusi stingru putu konsistenci. Olu baltuma masu ieklāj pa virsu izceptajiem rabarberiem un liek atpakaļ cepeškrāsnī. Turpina cept 160 gādu temperatūrā 35 minūtes.

Rabarberu salāti ar majonēzi

Vajadzēs: piecus rabarberu kātus, sešus kartupeļus, trīs olas, pusotra paciņa majonēzes, zaļumus.
Novāra kartupeļus un sagriež mazos gabaliņos. Novāra olas, sakapā. Nomizotus rabarberus sagriež mazos gabaliņos un liek klāt. Visu sajauc. Pievieno majonēzi un zaļumus. Visu samaisa un gatavs.