29.05.2015 15:26

Pavadām maiju, sagaidām jūniju: svinības visā Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Diez vai šogad atradīsies vēl kāda nedēļas nogale, kas būs tik bagāta ar saviesīgiem pasākumiem. Novadu un bērnu svētki, vasaras sezonas atklāšanas svinības, koncerti un sporta sacensības šajās brīvdienās risināsies teju ikvienā Pierīgas novadā.

Jau no piektdienas triju dienu garumā novada svētkus svin Siguldā, kur daudzveidīgi pasākumi notiks gan pagasta kultūras namā, gan dzelzceļa stacijas laukumā, gan pilsdrupu estrādē un citur.

Sestdien novada svētku pasākumi risināsies Salaspilī. Gaidāma pazīstamu mūziķu uzstāšanās uz trim skatuvēm vienlaicīgi, gadatirgus un plaša sporta programma, kurā goda vietā ir Salaspils pusmaratons un "Druvas" bērnu skrējiens.

Ar pasākumu "Ieripo Saulkrastu vasarā" vasaras sezona sestdien tiks atklātajā populārajā kūrortā – būs gan velobrauciens, gan gadatirgus, gan deju grupas "Dzirnas" un Aijas Andrejevas koncerts, gan sporta pasākumi par godu Zvejniekciema stadiona atklāšanai. Savukārt turpat kaimiņos mazākais no Pierīgas novadiem raudzīs pārtrumpot visus pārējos, rīkojot Sējas novada dienas nedēļas garumā – no 30. maija līdz pat 6. jūnijam.

Atzīmējot mācību gada beigas un Starptautisko bērnu aizsardzības dienu, daudzviet notiks bērniem un ģimenēm veltīti pasākumi. Bērnu svētki sestdien tiks svinēti Krimuldas novada Lēdurgā, Babītes novada Piņķos un Carnikavā, svētdien – Jaunmārupē un Mālpilī, pirmdien – Ulbrokā un Baldonē.

Ar vietējo kolektīvu un solistu uzstāšanos un radošām aktivitātēm kultūras un atpūtas svētki sestdien tiks svinēti Ķekavas novada Baložos. Bet Lēdurgā un Ikšķilē notiks estrādes vasaras sezonas atklāšanas koncerti un balles.

Nedēļas nogalē plānoti arī vairāki deju koncerti. Sestdien Ropažos uzstāsies horeogrāfisko miniatūru ansamblis "Vecrīga", bet Mārupē – eksotisko deju studija "Mistērijas", bet svētdien Stopiņu Līgo parkā gaidāmo dziesmu svētku noskaņās notiks deju koncerts "Danco lieli, danco mazi".

Savukārt no sporta pasākumiem bez jau pieminētajiem der atzīmēt pludmales volejbola turnīru seriāla "Joker Beach Ball" pirmo kārtu Siguldā, jātnieku sacensības "Carnikavas kauss" Kalngalē, Mārupes novada velokrosu Jaunmārupē, kā arī Pierīgas novadu sporta spēļu sacensības kalnu riteņbraukšanā Baldonē.