27.05.2015 14:28

Lai veicinātu tūrismu, Vidzemes piekrastes pašvaldības izveido jaunu mobilo aplikāciju

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lai veicinātu tūrismu, Vidzemes piekrastes pašvaldības izveido jaunu mobilo aplikāciju Gita Memmēna

Vasara solās būt aizraujoša un saulaina, tāpēc Vidzemes piekrastes pašvaldību tūrisma informācijas centri sagatavojuši noderīgu pārsteigumu piekrastes novadu apceļotājiem – mobilo aplikāciju "Vidzeme Coast".

Kā portālam "Aprinķis.lv" pavēstīja Saulkrastu tūrisma informācijas centra (TIC) vadītāja Gita Memmēna, jaunās aplikācijas veidošanā iesaistījušās Alojas, Limbažu, Salacgrīvas, Carnikavas un Saulkrastu novada pašvaldības. Tā tapusi sadarbībā ar "Karšu izdevniecību "Jāņa sēta"".

Mobilās aplikācijas "Vidzeme Coast" lietotnes versija ir izstrādāta Android viedtālruņiem un planšetām. Tā ir bezmaksas un pieejama latviešu, krievu un angļu valodā. Tajā pārskatāmi un ērti iespējams atrast informāciju par 676 objektiem un pakalpojuma sniedzējiem Vidzemes piekrastes novados, tostarp Saulkrastu un Carnikavas apkaimē.

"Kartē pārskatāmi un ērti atrodama informācija par visu novadu ievērojamākajiem apskates objektiem un norādītas to atrašanās vietas – katram apskates objektam kartē pieejams apraksts, kontaktinformācija un fotoattēli. Kartē attēloti arī maršruti autobraucējiem, gājējiem, laivotājiem un velobraucējiem, aplikācijā arī iekļauta informācija par šā gada lielākajiem pasākumiem visā "Saviļņojošās Vidzemes" teritorijā," teic G. Memmēna.

Pēc viņas teiktā, kopīgas mobilās aplikācijas izstrāde jau ilgu laiku bijusi tūrisma klastera "Saviļņojošā Vidzeme" darāmo lietu sarakstā. Nu, kad pats darbietilpīgākais posms – informācijas sākotnējā sagatavošana un ievadīšana – ir aiz muguras, piecas Piejūras pašvaldības cer uz vēl lielāku tūristu aizrautību "Saviļņojošās Vidzemes" apceļošanā.

Kā zināms, Carnikavas un Saulkrastu pašvaldība ir to piecu pašvaldību vidū, kas Vidzemes piekrastes un reģiona atpazīstamības veicināšanas nolūkos iesaistījušās tūrisma klāsterī "Saviļņojošā Vidzeme". Klāsteris savu darbību sāka 2010. gada sākumā, un tā galvenais mērķis ir veicināt ārvalstu tūristu ierašanos Vidzemes piekrastes novados.