22.05.2015 18:09

Brīvdienās jācer uz labu laiku – būs daudz iespēju izklaidēm svaigā gaisā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Tuvojoties vasarai, arvien blīvāka kļūst brīvdabā rīkoto pasākumu programma Rīgas apkārtnē. Arī šīs nedēļas nogalē sarīkojumus savai gaumei varēs atrast ikkatrs.

Jādomā, vērienīgākais pasākums solās būt Kūrorta svētki sestdien Jūrmalā, kuru laikā notiks svinīga Zilā karoga pacelšana, Dzintaru mežaparkā darbosies atrakcijas bērniem, Majoros varēs baudīt mūziku, mākslu un tirdziņa labumus, bet viss noslēgsies ar vakara koncertu un uguņošanu Majoru pludmalē.

Novada svētkus sestdien svinēs olainieši. Daudzveidīga sporta pasākumu programma, ieskaitot gadskārtējās krosa skriešanas sacensības "Olaines apļi", lauku labumu un amatnieku izstrādājumu tirdziņš, lidmodeļi un kartings, sacensību zirgu paraugdemonstrējumi un motociklu parāde, bet beigās grupas "Keksi" koncerts un dejas Olaines Mežaparkā.

Svētdien Siguldas Svētku laukumā norisināsies gada vērienīgākais vides un veselīgas atpūtas pasākums visai ģimenei "Zaļās jostas" vides festivāls "Tīrai Latvijai!". Pasākumā vienuviet pulcēsies nozīmīgākās Latvijas vides organizācijas, dabas aizsardzības organizācijas, kā arī "zaļi" domājoši uzņēmumi un biedrības, piedāvājot pasākuma apmeklētājiem plašu vides izglītības un ekoloģiskās atpūtas programmu dažādām vecuma grupām – izziņas un radošās darbnīcas, paraugdemonstrējumi un sportiskas aktivitātes, pašmāju ekoloģisko un videi draudzīgo produktu demonstrācijas.

Uz lielākā sporta pasākuma godu šajā nedēļas nogalē droši pretendē Ķekavas velomaratons, kas notiks svētdien. Distances ir piemērotas gan riteņbraucējiem ar profesionālu rūdījumu, gan "svētdienas braucējiem" un bērniem. Turklāt Ķekavas velobrauciens Latvijai ir īpašs ar to, ka trases ved gan pa šoseju, gan grants segumu.

Tiesa, velomaratona sakarībā jāmin, ka autobraucējiem būs jāsaskaras ar ievērojamiem satiksmes ierobežojumiem gan Ķekavā, gan tālākajā brauciena maršrutā Ķekava–Daugmale–Baldone–Ķekava. Periodiski arī tiks slēgta izbraukšana no pagalmiem.

Ķekavas velobrauciens gan nav vienīgais pasākums riteņbraucējiem. Sestdien turpat blakus risināsies Baložu velokrosa trešais posms, bet sporta un aktīvās atpūtas centrā "Zibeņi" notiks Carnikavas pavasara riteņbraukšanas sacensības. Savukārt svētdien dalībniekus, īpaši bērnus, gaida Zīriņu pavasara velokross Salaspilī.

Carnikavā brīvdienās paredzēti vēl divi pasākumi. Sestdien parkā notiks bērnu un jauniešu deju festivāls ar pašmāju un citu novadu kolektīvu piedalīšanos. Bet svētdien uz festivālu "Nēģu karalistē Carnikavā" aicināti nūjošanas entuziasti.

Visbeidzot svētdien ar plašu programmu tiks atzīmētas Vasarsvētku svinības Turaidas muzejrezervātā un Bīriņu pilī.