Izstādes "Siguldas vēsture pastkartēs" atklāšana

22. maija vakarā plkst. 18 papīrmākslas darbnīca "Viktora vēstules" atklās sezonu ar Siguldas pilsmuižas pasta stacijas un izstādes "Siguldas vēsture pastkartēs" atvēršanu.

Papīrmākslas darbnīcas trešajā sezonā Siguldas pilsmuižas apmeklētājus priecēs ne tikai pērnpavasar atklātā izstāde "Siguldas līgava", bet arī no jauna izveidota izstāde par Siguldas novada zīmīgākajiem vēstures notikumiem, vietām un personībām.

Izstādes vēstījumam izmantots pastkartes formāts, darbnīcā tapušā papīrā ielejot senu fotogrāfiju, karšu, zīmējumu un citus attēlus. Visas sezonas garumā vēstures stāsts par mūspuses neseno vēsturi tiks veidots kopīgiem spēkiem, aicinot ikvienu novada iedzīvotāju paust savu vērtējumu par svarīgākajiem notikumiem un personībām Siguldas novadā pēdējos 20 gados. Savāktās informācijas liecības (ieskanētas fotogrāfijas, attēli no novadnieku fotoalbumiem un personīgajām kolekcijām) tiks ielietas papīrā, līdz rudens zelta lapu laikam sagatavojot papildinošu izstādes eksponātu "Siguldiešu vēstures grāmata".

Papīrmākslas darbnīcā šajā sezonā sadarbībā ar "Latvijas pastu" tiks atvērta oficiāla un reizē romantiska pasta stacija, kurā būs pieejams pašgatavots vēstuļu papīrs, kartītes, aploksnes un īpašā Siguldas – mīlestības pilsētas – marka.

Pasta stacijā ikviens varēs ar spalvaskātu un tušu uzrakstīt un nosūtīt mīļus un sirsnīgus sveicienus no Siguldas muižas. Iedvesmai būs sagatavoti paraugi ne tikai sūtījuma noformēšanai, bet arī atsevišķi noformēti un apkopoti Latvijas rakstnieku un dzejnieku rokrakstu paraugi. Lai no sirds iepriecinātu saņēmējus, sūtījumu ar sveicieniem no Siguldas varēs glīti noformēt un apzīmogot.

Gan izstādes sagatavošanu, gan līdzšinējā pasta stūrīša pilnveidošanu pasta stacijā atbalsta Siguldas novada pašvaldība kultūras un izglītības projekta "Vēsture. Vēstule. Papīrs. Pasts" ietvaros.

Ieeja – bez maksas.

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas papīrmākslas galerija
  • Notikuma sākums: 2015-05-22 16:00:00