22.05.2012 11:34

Zeme ir apaļa

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Gluži kā eiro monētas. Pirms dažām dienām premjers Valdis Dombrovskis izteicies, ka nepievienošanās eirozonai jau pēc diviem gadiem tomēr "nebūs katastrofa".

Ja scenārijs būs cerīgāks, Latvija 2014. gadā varētu kļūt par vienīgo valsti, kas ievieš eiro. Turklāt mūsu skaistais lats jau septiņus gadus "piesiets" eiro. Kamēr grieķus lamā par slinkiem pludmalē kūkotājiem, mūsu uzņēmēji varēs parādīt savu varēšanu godprātīgā cenu nomaiņā – un uz valūtas maiņas rēķina, aizstājot vecās cenu zīmes ar jaunām, nepalielināt cenas.

Kāds igauņu ekonomists pēc nacionālās valūtas maiņas kaimiņvalstī kodolīgi teicis: nonācām gultā ar kaut ko vecu un neglītu. Ceram, ka Latvijā, kur saule uzspīd nedaudz biežāk, eiro žilbinās vairāk.

Kamēr eiro lēnām tuvojas, visbūtiskākais naudas gabals ir tas, kas skan kabatā. Uz ielas mani uzrunāja vecis. Neesot ne bandīts, ne bomzis. Mākslinieks. Sacījās – kāja paslīdējusi, un vienīgais ārstniecības līdzeklis ir alus kauss, kas piepildīts. Mēdz jau sacīt – ar ko saslimis, ar to jāārstējas. Parasti būtu gājis garām, bet šis tā jūsmoja par ceriņiem. "Zeme ir apaļa," smaidīja neparastais vīrs. Gan tas lats pie manis atgriezīsies, viņš solīja.