Ķekavas velomaratons

24. maijā otro gadu pēc kārtas, norisināsies Ķekavas velomaratons. Pasākums Latvijai ir unikāls, jo brauciena distances ved gan pa šoseju, gan grants segumu.

Ķekavas velomaratonā aicināts pieteikties ikviens – licencētiem sportistiem aktuāla būs 125 km garā Sporta distance, aizrautīgi velobraucēji sevi pierādīt varēs plaši pārstāvētajā Tautas distancē (45 km), Ģimenes distancei (8 km) pieteikties ir aicinātas ģimenes no visas Latvijas, bet vienmēr aizrautīgajai Bērnu distancei (0,5–1 km) vecāki var pieteikt savas atvases vecumā līdz 12 gadiem.

Īpašu rīkotāju ievērību izpelnījies Ģimenes brauciens, kas simbolizē ģimeniskās vērtības, kuru pamatā ir kvalitatīvi pavadīts laiks visiem kopā. Velomaratona dalībnieki tiks vērtēti vairākās nominācijās – Stilīgākais ritenis, Raibākā ķivere, Kuplākā ģimene, Drošākais braucējs, Retro stūrētājs, Zaļākais dalībnieks, Saderīgākais pāris, un uzvarētājs katrā no šiem vērtējumiem iegūs bagātīgas un gardas balvas.

Pasākumu organizē "Alpha Baltic Sport" ar AS "Putnu fabrika Ķekava", Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras un Latvijas Riteņbraukšanas federācijas atbalstu. Pasākuma organizatori un atbalstītāji ir sarūpējuši vērienīgu balvu fondu vairāk nekā 10 000 eiro vērtībā, bet katrs simtais dalībnieks saņems balvu – 100 eiro.

Velomaratona laikā bērniem būs pieejamas aizraujošas radošās darbnīcas, ko vadīs privātās pirmskolas izglītības iestādes "Raibā Pupa" atraktīvais kolektīvs. "PF Ķekava" ļaus ikvienam interesentam apskatīt, kā dzīvo un attīstās vistas un calīši, un izklaidēs bērnus ar tematiskām spēlēm un stafetēm. Pašu mazāko priekam pasākumā būs pieejamas piepūšamās atrakcijas, bet vecāki tikmēr varēs baudīt "PF Ķekava" degustācijas.

Reģistrācija Ķekavas velomaratonam vietnē www.maratoni.lv turpinās līdz 20. maijam. Reģistrējoties iepriekš dalības maksa Ģimeņu distancei – 9 eiro, Sporta un Tautas distancēm – 13 eiro, bet dalība Bērnu distancē ir bez maksas.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ķekava
  • Notikuma sākums: 2015-05-24 10:30:00