08.05.2015 12:47

Pierīgā golfa spēle ir iecienīta aizraušanās

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgā golfa spēle ir iecienīta aizraušanās arhīvs

Golfa spēlētāju skaits arvien palielinās, un šobrīd Latvijā ar šo karalisko sporta veidu ikdienā aizraujas aptuveni 700 cilvēku. Tomēr joprojām daudzi par šo spēli ir tikai dzirdējuši, ne izmēģinājuši paši, tāpēc šo sestdien, 9. maijā, Pierīgas golfa laukumos notiks Vislatvijas Golfa diena.

"Golfs – tas ir dzīvesveids. Un arvien vairāk cilvēku gadu no gada ar šo karalisko sporta veidu aizraujas. Tas ir piemērots gan ģimenēm, gan jebkura vecuma individuāliem spēlētājiem, kas vēlas gūt azartiskus iespaidus un sportiskus panākumus vai vienkārši baudīt izklaidi svaigā gaisā un sakoptā ainavā," portālam "Aprinķis.lv" stāsta Jaunmārupes golfa kluba "Viesturi" izpilddirektore Jūlija Lāce.

Viņa norāda, ka šobrīd golfa laukumā "Viesturi" ikdienā spēles prieku steidz izbaudīt apmēram 100 spēlētāju, bet kopumā varētu teikt, ka visā Latvijā ir aptuveni 700 kārtīgu golferu.

Savukārt "Reiņa trases" golfa laukumā Krimuldas pusē regulāri golfu spēlē aptuveni 40 cilvēku – gan vietējie, gan ciemiņi no apkārtējiem novadiem. Turklāt, pēc golfa laukuma pārstāvja Renāra Semjonova novērojumiem, golferi ir visai aizrautīgi cilvēki.

"Kārtīgam golferim izbaudīt spēles prieku netraucēs nekas. Vienalga, kādos laikapstākļos, vai līst lietus vai cepina saule, viņi ir ar mieru doties laukumā," saka R. Semjonovs.

Vienlaikus viņš norāda, ka par kārtīgu golfa spēlētāju tā uzreiz nemaz nevar kļūt. Sākumā katram sevi cienošam spēlētājam ir jānoliek tāds kā eksāmens un jāiegūst zaļā karte. Tā gluži kā autovadītāju apliecība pierāda, ka esi apguvis golfa spēles likumus un vari doties lielajā laukumā gan šeit pat Latvijā, gan citur pasaulē.

"Uz lielā laukuma var spēlēt tikai ar zaļo karti, tādi ir golfa likumi. Bet tie cilvēki, kas šo karalisko spēli izmēģina pirmo reizi, sākumā parasti trenējas treniņlaukumā," skaidro R. Semjonovs.

Abi Pierīgas golfa laukumu pārstāvi atzīst, ka golfa popularitāte Latvijā pieaug, tomēr joprojām daudzi par šo spēli ir tikai dzirdējuši.

"Gribam, lai arī pie mums, līdzīgi kā tas ir ārvalstīs, ar golfa spēli aizraujas jau bērni agrā vecumā, tāpēc golfa klubs "Viesturi" šogad piedalās Latvijas golfa federācijas rīkotajā tradicionālajā Vislatvijas Golfa dienā," teic J. Lāce.

Pēc Jaunmārupes golfa laukuma vadītājas sacītā, Golfa dienā katram būs iespēja iepazīt spēles pamatus un apgūt pirmās praktiskās iemaņas, kā arī atskārst, kas spēj piesaistīt spēlei uz mūžu.

Dalībniekiem Golfa dienā būs nodrošināts gan trenera padoms un inventārs, gan iespēja pašrocīgi sist bumbiņu un sajust neatkārtojamo veiksmīga trāpījuma garšu. Savukārt tiem, kam golfa spēle neiet pie sirds, varēs piedalīties dažādās atrakcijās. Turklāt pasākums notiks bez maksas.

Vislatvijas Golfa dienu rīko Latvijas Golfa federācija sadarbībā ar golfa laukumiem visā Latvijā. Pasākuma mērķis ir sniegt brīvi pieejamu iespēju katram neatkarīgi no vecuma iepazīt aizraujošo brīvdabas spēli, kas vienlīdz ir olimpisks sporta veids un aizraušanās miljoniem cilvēku visā pasaulē.

Golfa diena risināsies vairāk nekā desmit laukumos Rīgā ("Ozo Golf Club"), Jaunmārupē ("Viesturi"), Krimuldas novadā ("Reiņa trase"), Burtnieku novadā ("Avoti"), Kocēnu novadā ("Zēmeles"), Madonas novadā ("Kalnozoli"), Gulbenes novadā ("Siltie" un "Riekstiņi"), Tukuma novadā ("Odiņi"), Rojas novadā (Roja) un Ventspils novadā (Usma).