Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas spēle regbijā Upesciemā

Sestdien, 9. maijā, pulksten 15 Upesciema stadionā notiks Eiropas Regbija līgas federācijas (RLEF) rīkotās 2017. gada Pasaules kausa izcīņas Eiropas kvalifikācijas turnīra spēle Latvija–Spānija.

Regbijs 13 jeb regbijs pēc Regbija līgas noteikumiem ir komandu kontakta sporta spēle ar ovālu bumbu, kurā piedalās divas komandas ar 13 spēlētājiem katrā (klasiskajā regbijā komandā ir 15 spēlētāju). Regbijs 13 tiek uzskatīts par smagāko, fiziski grūtāko un asāko starp visām komandu sporta spēlēm pasaulē.

Līdz šim Latvijas nacionālā Regbija līgas izlase piedalījās trijās RLEF rīkotajās sacensībās. Divas reizes "European Bowl", kur 2008. gadā, izcīnot divas uzvaras, ieguva čempionu titulu, un vienu reizi "European Shield" 2010. gadā.

Ar spēli pret Spāniju Latvija ne tikai atsāk savu dalību RLEF sacensību atjaunotajā sistēmā, bet arī uzsāk Pasaules kausa (RLWC) 2017. gada kvalifikācijas turnīru visā pasaulē.

Latvija ir to 10 Eiropas dalībvalstu vidū, kuras divu gadu laikā izcīnīs trīs ceļazīmes uz finālturnīru Austrālijā un Jaunzēlandē. Septiņas dalībvalstis – Austrālija, Jaunzēlande, Anglija, Samoa, Fidži, Francija un Skotija – jau ir kvalificējušās finālturnīram. Vēl divas vietas ir paredzētas Okeānijai un Āzijai un pa vienai Āfrikas un Amerikas kvalifikācijas turnīru uzvarētājiem.

Papildus Info

  • Norises vieta: Upesciema stadions
  • Notikuma sākums: 2015-05-09 15:00:00