02.05.2015 13:54

FOTO: Rāmkalnos ar jestru "Laivu karnevālu" atklāta laivošanas sezona

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
FOTO: Rāmkalnos ar jestru "Laivu karnevālu" atklāta laivošanas sezona Einārs Binders; Linda Ratuta

Ieskandinot laivošanas sezonas sākumu un atzīmējot Darba svētkus, 1. maijā jau piekto gadu pēc kārtas norisinājās jestrākais aktīvās atpūtas pasākums uz ūdens – "Laivu karnevāls".

Šogad Gaujas posmu no Siguldas līdz Rāmkalniem, dziedot un veicot dažādus uzdevumus, kopumā mēroja 80 laivotāju komandas.

"Šogad jau piekto gadu laivošanas sezonu atklājam ar brīnišķīgu un jautru pasākumu "Laivu karnevāls". Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu šogad pasākumā piedalījās vairāk laivotāju. Kopumā finišu sasniedza 80 komandas," portālam "Aprinķis.lv" pastāstīja atpūtas parka "Rāmklani" pārstāvis Andris Kikusts.

Viņš sacīja, ka, līdzīgi kā visus iepriekšējos gadus, šajās sacensībās uzvarēja nevis tā komanda, kas distanci pieveica visātrāk, bet tā, kas bija visradošākā un atraktīvākā.

Lai piedalītos sacensībās, visiem laivotājiem obligāti bija jāparūpējas par karnevāla tērpiem un jāizdomā oriģināls humora pilns komandas nosaukums. Tad nu lūk, šogad laivu maršrutu mēroja gan klauni un dažādi pasāku tēli, gan mošķi un raganas, gan hokeja fani un pat Ziemassvētku vecītis.

Jāteic, ka bez intensīvas airēšanas visiem laivotājiem bija jāveic arī virkne dažādu uzdevumu. Piemēram, braucot pa upi un ar pacēlēju atpūtas parkā "Tarzāns", bija jāsavāc vārdi, no kuriem bija jāizveido tautasdziesma.

Kā portālam "Aprinķis.lv" vienbalsīgi atzina teju visi laivu karnevāla dalībnieki, šis pasākums ir ideāls veids, kā nosvinēt Darba svētku. Turklāt visas dienas garumā valda draudzīga, humora pilna atmosfēra un, veicot distanci, var iegūt arī daudz jaunu draugu un paziņu.

"Mēs laivu braucienā piedalījāmies otro reizi. Šoreiz bija ideāli piemērots laiks tam, lai pavadītu brīvdienu uz ūdens. Pagājušajā gadā bija daudz aukstāks. Nekādi profesionālie laivotāji neesam, un dažs labs no mums laivā sēž tikai otro reizi mūžā. Jāteic, ka pasākums bija visnotaļ jautrs un pozitīvs. Pa ceļam ar daudziem sadraudzējāmies un sačomojāmies," teic klauna tērpā ietērptā Ilze no komandas "Cirks aizbrauc".

Viņai piekrīt komandas biedri, piebilstot, ka laivošanas maršrutā pastrādātas arī nelielas ēverģēlības. Proti, dažs, labs konkurents tika nostumts krastā, lai kavētu viņa izredzes ātrāk nokļūt finišā.

Pēc distances veikšanas atpūtas parkā "Rāmkalni" ar zupu, aktivitātēm, orķestri un dziesmām notika apbalvošanas ceremonija. Tika noskaidrots "Grand Prix" ieguvējs, bet pie speciālbalvām dažādās nominācijās tika arī vairākas citas komandas.