04.04.2015 19:05

Lieldienu svētku pasākumi Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Svētdien un pirmdien teju visos Pierīgas novados notiks Lieldienu svētku pasākumi. Būs iespēja gan vērot dziedātāju un dejotāju priekšnesumus, gan pašiem iesaistīties aktivitātēs un radošās darbnīcās.

Lieldienu lustes Babītē
5. aprīlī plkst. 14 Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centrā Piņķos sāksies Lieldienu lustes. Lustīgas dziesmas, dejas un radošās darbnīcas. Līdzi jāņem krāsota ola, jo pasākuma laikā tiks noteikta stiprākā ola. Pasākumā piedalīsies folkloras kopa "Rija".

Baldonē lustes lieliem un maziem
5. aprīlī plkst. 15 pilsētas skvērā Lieldienu lustes lieliem un maziem. Darbosies amatnieku tirdziņš. Līdzi jāņem krāsotas oliņas.

Lieldienas Carnikavā
6. aprīlī plkst. 11 Tautas namā "Ozolaine" Carnikavas konditorejas gardumu konkurss. Carnikavas novada iedzīvotāji, kuru aizraušanās ir dažādu konditorejas izstrādājumu izgatavošana, ir laipni aicināti piedalīties šajā konkursā ar savu meistarklases gardumu. Apmeklētājiem iespēja piedalīties gardumu degustācijā, nobalsot par baudāmāko un izskatīgāko gardumu, kā arī piedalīties degustatoru izlozē, par 1 eiro iegādājoties degustācijas karti. Visiem konkursa dalībniekiem profesionāla konditora padomu meistarklase, kā arī dažādas balvas.
Plkst. 13 Carnikavas parkā Lieldienu tradīciju pasākums. Dejos bērnu deju kolektīvs "Dālderītis", dziedās un rotaļās aicinās folkloras kopa "Cēlāji. Radošās darbnīcas bērniem.
Aicinām ņemt līdzi krāsotas olas, ar kurām piedalīties olu kaujās, olu ripināšanā, kā arī olu lielīšanas konkursā.

"Lieldieniņa atripoja" Daugavas muzejā
Daugavas muzejs Doles salā tradicionāli aicina lielos un mazos apmeklētājus 5. aprīlī no plkst. 11 līdz 17 svinēt gaišākos pavasara svētkus. Īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem. Mazie varēs rosīties tematiskajās darbnīcās: krāsot olas, pārtapt par zaķēniem, piedalīties spēlēs, sacensties olu ripināšanā, staigāt uz koka kājām jeb ķekatām un kopā ar vecākiem labi izšūpoties. Pa muižas parku svētku dalībniekus izvizinās elektromobilis. Drosmīgākie varēs kāpt zirga mugurā un apgūt jāšanas iemaņas.

Lieli un mazi Berģos Lieldienas kopā svin
6. aprīlī plkst. 11.30 kultūras centrā "Berģi" Lieldienas kopā svinēs lieli un mazi. Ar Lieldienu tradīcijām, ar radošajām darbnīcām, ar Lieldienu trušiem. Ieejas maksa – krāsota ola.

Lieldienu jampadracis Inčukalnā
6. aprīlī plkst. 11 pie Inčukalna Tautas nama (ja slikts laiks – namā) pasākums ģimenēm ar bērniem Lieldienu jampadracis kopā ar Pepiju un viņas draugiem. Līdzi jāņem krāsotas oliņas, ar ko pacīnīties.

"Raibā Lieldienu stafete" Ikšķilē
5. aprīlī plkst. 12 pļaviņā pie Ikšķiles Tautas nama notiks pasākums visai ģimenei "Raibā Lieldienu stafete".

Liela diena Daugmalē
5. aprīlī plkst. 12.30 Lieldienu koncerts. Piedalās solisti, Daugmales folkloras kopa, bērnu un jauniešu vokālais ansamblis, amatierteātris "Urga", Daugmales pamatskolas pirmsskolas grupas "Namiņš" dziedātāji un dejotāji. Pēc koncerta Lieldienu aktivitātes Daugmales pamatskolā.

Lustīgas Lieldienas Katlakalnā
6. aprīlī plkst. 12, kā katru gadu Otrajās Lieldienās, Katlakalna Tautas nams aicina visus uz lustīgām Lieldienām. Šogad rīkotāji sarūpējuši: izrādi bērniem "Nerātnā Lapsēna Lieldienas", koncertu, kurā dziedās un dejos, lieli un mazi, jautras izdarības – olu ripināšanā, ķeršanā un mēšanā, tiks vārīta tradicionālā Lieldienu zupa. Līdzi jāņem krāsotas un nekrāsotas olas (būs iespēja krāsot uz vietas), kā arī radus, draugus un kaimiņus.

Lieldienas Lēdurgā
5. aprīlī plkst. 13 Lēdurgas Dendroloģiskajā parkā olu krāsošana, ripināšana, šūpošanās, pavasara zupa, dziesmas, danči, spēles, rotaļas, radošās darbnīcas.
Plkst. 17 Lēdurgas kultūras namā deju koncerts "Zaķi, zaķi, kur tu diesi?".

Dziedāšana Mālpilī
Lielo dienu 5. aprīlī no plkst. 14 svinēt aicina folkloras kopa "Mālis", līdzi ņemot krāsotas olas, dzīpariņus, pūpolu zariņus. Plkst. 16 dziesmotās "Pavasara šūpolēs" augšā lejā izšūpoties aicina kultūras centra vokālā grupa "Buona parte".

Lieldienu jampadracis Mārupē
5. aprīlī lieli un mazi mārupieši no plkst. 12 būs gaidīti Lieldienu jampadracī, kas norisināsies Mārupes Kultūras namā un tā iekšpagalmā.

Svētku pasākums "Nu atnāca Lieldieniņa" Olainē
5. aprīlī plkst. 11 Olaines kultūras namā svētku pasākums "Nu atnāca Lieldieniņa". "Olaines cālīši" un folkloras kopa "Dzedzieda" ieskandinās pavasara saulgriežu svinības. Lieldienu atrakcijas un izklaides.
Plkst. 12 jauniešu teātra studijas "ODA" izrāde "Oliņš Boliņš". Ieeja brīva.

Lielās saulgriežu svinības Ropažos
6. aprīlī Ropažos notiks Lielās pavasara saulgriežu svinības, kas sāksies plkst. 11 ar Latvijas kausa izcīņu senajā ripas spēlē, kurā piedalīsies labākās Latvijas ripas spēles komandas.
Plkst. 11 pie Kultūras centra terases notiks ikgadējais "Lieldienu tirdziņš", bet tirgus laukumā darbosies radošās darbnīcas visai ģimenei.
Plkst. 12 uz Kultūras centra terases notiks koncerts ar Ropažu novada bērnu vokālo ansambļu "Cīrulīši", "Saules zaķēni" un "Saules zaķi", bērnu tautas deju kolektīva "Annele", vidējās paaudzes tautas deju kolektīva "Cielava" un folkloras kopas "Oglīte" piedalīšanos.
Plkst. 13 Ropažu parkā "Latvijas Radio 1" personības Iveta un Vidvuds Medeņi vedīs rituālajā godu gājienā, bet skandinās un dziedās folkloras kopa "Putni" no Lēdurgas.

Lieldienu prieki Salaspilī
5. aprīlī no plkst. 14 Salaspils kultūras namā "Enerģētiķis" Lieldienu prieki visai ģimenei. Radošās darbnīcas un tikšanās ar Lieldienu zaķi.
Plkst. 15 Starptautiskās deju dienas ieskaņās koncerts "Paaudžu sadancošanās Lieldienās". Piedalās vidējās paaudzes deju kolektīvs "Dancis", TDA "Dzintariņš", TDA "Dancis". Ieeja brīva

Lielās dienas sagaidīšana Saulkrastos
5. aprīlī no plkst. 14 pie kultūras nama "Zvejniekciems" kopā ar folkloras kopu "Dvīga" un Saulkrastu dejotājiem varēs ripināt olas, sadziedāt saulīti, iešūpot saules ceļu pretī pavasarim, būs iespēja iemēģināt roku podu sišanā un loka šaušanā (instruktore Mairita Pavlova).
6. aprīlī plkst. 12 pie Saulkrastu sporta centra Lieldienu jampadracī olu ripināšana, šaušana ar loku, stafetes lieliem un maziem, un garšīgais Lieldienu boulings. Pēc jampadrača sporta centra mazajā zālē visi laipni aicināti uz latviešu animācijas filmiņu programmu. Sliktos laika apstākļos pasākumi notiks telpās! Līdzi jāņem krāsotas olas un laba oma.

Lieldienu gadatirgus Siguldas Svētku laukumā
Svētdien, 5. aprīlī, no plkst. 9 Siguldas novada iedzīvotāji un pilsētas viesi tiek aicināti atpūsties, iepirkties un piedalīties pavasara tirdziņā un Lielās Dienas svinēšanā "Visa zeme pumpuros!", kas līdz plkst. 15 norisināsies Siguldas Svētku laukumā. No plkst. 11 būs iespēja pamodināt sevī spēka un veselības pumpurus, baudot Rūtas zaļos kokteiļus un bērzu sulu, kā arī izplaucēt mākslinieka garu Oliņboliņa olu krāsošanas un ripināšanas galerijā un Pumpurlietu darbnīcā. Ikviens varēs piedalīties pavasara spēka mērīšanā un lielajā Zaķu biļešu izlozē. Neizpaliks tradicionālais svētku cienasts – Lieldienu pantāgs, lielā šūpošanās un jautrā vizināšanās ar Zaķu pumpurmobili.

Lieldienu pasākums "Sveiciens saulei!" Allažos
5. aprīlī plkst. 13 pie Allažu pagasta pārvaldes notiks Lieldienu pasākums "Sveiciens saulei!" – pasākuma apmeklētāji kopā ar Ufo sveiks sauli un svinēs pavasari ar dančiem, rotaļām, šūpošanos, olu kaujām – tradicionālām un ne tik tradicionālām izdarībām. Piedalīsies Allažu pagasta tautas nama pašdarbības kolektīvi.

Lieldienu pasākums "Raibu raibās Lieldienas" Jūdažos
5. aprīlī plkst. 15 Jūdažu sabiedriskā centra pagalmā notiks Lieldienu pasākums "Raibu raibās Lieldienas", kurā kopā ar Rīgas Latviešu biedrības Folkloras komisijas "Sprīdīša skolu" varēs dziedāt, dejot un iet rotaļās. Būs olu krāsošana, olu ripināšana un radošās darbnīcas.

Lieldienu svētki Turaidas muzejrezervātā
6. aprīlī plkst. 14.30 Turaidas muzejrezervātā notiks Lieldienu svētki. Latviešu gadskārtu godi – pavasara svētki, saules daudzināšana, šūpoļu vēršanas rituāls, olu krāsošana ar dabas materiāliem, Lieldienu senās spēles – olu ripināšana, skriešanās, mainīšanās un ripas sišana. Lieldienu dziesmas, rotaļas un danči kopā ar folkloras kopu "Senleja". Ieejas maksa – 0,71–2,85 eiro.

Lieldienu sagaidīšana Stopiņos
5. aprīlī plkst. 13 Līgo parkā notiks Lieldienu pasākums lieliem un maziem. Būs koncerts, šūpošanās, tradicionālās Lieldienu atrakcijas un radošās darbnīcas.

Lielā diena Jūrmalā
5. aprīlī no plkst. 13 Jūrmalas Brīvdabas muzejā šūpošanās, mīklu minēšana, olu ripināšana, putnu būrīšu izgatavošana, trusīšu un zīda vistiņu izstāde. Plkst. 14 riņķa dancis Jūrmalas jauniešu teātra vadībā "Ķepa pie ķepas, ļipa aiz ļipas". Ieeja bez maksas.
5. aprīlī plkst. 12 Jūrmalas Kultūras centrā biedrības "Balkānu zieds" rīkots Lieldienu pasākums "Ripo oliņa apkārt pasaulei". Piedalās akordeonists Radovans Popovs (Serbija), deju kolektīvs "Solo", kori "Jūrmala" un "Spārnos". Olu apgleznošanas darbnīcu vada viesmākslinieki no Horvātijas. Ieeja bez maksas.
5. aprīlī plkst. 13 Kauguru kultūras nama pagalmā Lieldienu tradīcijas kopā ar folkloras kopu "Skance". Radošās darbnīcas visai ģimenei. Plkst. 13.30 deju koncerts, piedalās Jūrmalas Kultūras centra deju kolektīvi "Zālīte", "Tapa", "Vēlreiz", "Ābelīte". Plkst. 14.30 dzied Normunds Rutulis. Plkst. 15 izrāde "Lieldienu Zaķa skola" ar Čučumuižas rūķiem. Ieeja bez maksas.