29.03.2015 15:02

Seši noslēpumi, kā iegādāties aviobiļeti lētāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Bieži dzirdēts, ka draugi vai paziņas nopirkuši lidojuma biļetes uz fantastiskām pasaules vietām par nieka pārdesmit eiro. Un, lai gan nav tādas "vienotas receptes", kā atrast lētāko lidojumu, pāris knifus vērts ņemt vērā, lai nopirktu aviobiļeti izdevīgāk.

Darbadienās lidot būs lētāk

Ja nav konkrētu datumu, kad plānots lidot, noteikti būs iespējams ietaupīt naudu – tas ir pamatprincips lētai ceļošanai. Ja mēs ierasti nedēļu dalām darba dienās un brīvdienās, tad aviokompāniju nedēļa ir citāda. Kopumā ir mazāk populārās dienas, kurās lidojumi ir lētāki. Otrdienas, trešdienas un sestdienas gandrīz vienmēr būs lētākās lidojumu dienas. Savukārt dārgākās biļetes tradicionāli būs nedēļas iecienītākajās lidojumu dienās - piektdienās un svētdienās.

Tāpat svarīga arī ceļošanas sezona – ja ceļojuma galamērķī nav tā saucamās tūrisma sezonas, visskaistākās pasaules vietas var apceļot pat uz pusi lētāk. Vienlaikus jāpievērš uzmanība, ka cenas var mainīties pat atkarībā no diennakts laikiem – lidojumiem agrāk no rīta un vēlu vakarā biļetes var iegādāties izdevīgāk.

Lētākās biļetes rodamas aviokompāniju vietēs

Internets lidojuma rezervēšanu mūsdienās padarījis ārkārtīgi vienkāršu. Arī Latvijā ir ne mazums vietņu jeb internetveikalu, kurās iespējams salīdzināt lidojumu cenas. Šādas online platformas apkopo informāciju par visiem aviokompāniju reisiem un cenām, ļaujot atrast optimālāko variantu.

Tomēr, kā atzīst tūrisma eksperti, visērtāk un ātrāk meklēt izdevīgākos piedāvājumus ir tieši aviokompāniju vietnēs, jo lielākā daļa portālu, kas piedāvā salīdzināt cenas un iegādāties biļetes ar viņu palīdzību, pievieno papildu maksu par šo servisu. Turklāt cenas šādos portālos ļoti atšķiras.

Par lētākiem lidojumiem uzzini pirmais

Vēl viens labs veids, kā uzzināt par izdevīgākajiem piedāvājumiem, ir pieteikšanās aviokompāniju un tūrisma aģentūru jaunumu saņemšanai, jo tie kalpos kā atgādinājums, ka pieejams jauns cenu piedāvājums vai akcija. Viedtālruņos var iegūt aplikācijas, kas informē par lētu aviobiļešu parādīšanos, tāpat iespējams izvēlēties galamērķi, cenu un laiku, kurā vēlaties lidot, un e-pastā vai soctīklos saņemt paziņojumu ikreiz, kad parādīsies kaut kas atbilstošs.

Noderēt var arī pieteikšanās pēdējā brīža piedāvājumiem, bet tad gan vienmēr pie rokas jātur sakrāmēta ceļasoma, lai dotos ceļā uzreiz.

Paciešot nelielas neērtības, var ietaupīt līdz pat 50 %

Dažkārt nelielas neērtības var ietaupīt lielu naudu. Piemēram, izvēloties netiešo reisu caur kādu no lielākajām lidostām (reisu ar savienojumu, piemēram, caur Frankfurti, Helsinkiem, Londonu u. c.), var gūt ievērojamus ietaupījumus. Turklāt šajos gadījumos rodas iespēja paplašināt ceļojuma spektru, apskatot tranzīta pilsētu.

Dažkārt, izvēloties savienotos reisus, pievienojot vienu vai divas papildu pieturas, ir iespējams ietaupīt pat līdz 50 %. Arī divu viena virziena biļešu pirkums var būt finansiāli izdevīgāks par vienu divvirziena ceļazīmi.

Rezervējot biļeti, pievērs uzmanību gala cenai

Lai arī, pērkot biļetes internetā, pārdevējiem ir jāuzrāda gala cena, kurā iekļauti lidostu nodokļi, vienmēr jāpārliecinās, vai kādā brīdī, noformējot pirkumu, cenai nav pievienoti pakalpojumi, kas ir par papildu maksu un ko nemaz nevēlaties saņemt – sēdvietu rezervācija, apdrošināšana vai kaut kas cits.

Meklē biļeti vienai personai

Ja plānojat ceļojumu divām vai vairākām personām, ieteicams sākt meklēt aviobiļešu cenas vienai personai. Aviosabiedrību rezervēšanas sistēmas pieprasa vienādu cenu, ja tiek iegādātas vairākas biļetes (pieņemot, ka pasažieri vēlēsies sēdvietas blakus un tādēļ aviobiļetēm jābūt tajā pašā cenu kategorijā).

Tātad, ja iegādājaties biļetes divām personām un ir pieejama viena biļete par 100 eiro un vairākas par 200 eiro, tad jums būs jāmaksā 200 eiro par katru biļeti. Tādēļ ir vērts pārbaudīt, vai cena vienai un divām personām nav būtiski atšķirīga.