Daces Grundmanes gleznu izstāde "Dzīves tonalitātes" Ropažos

Ropažu Kultūras un izglītības centra Mazajā zālē atklāta mākslinieces Daces Grundmanes gleznu izstāde "Dzīves tonalitātes".

Dace Grundmane dzimusi Kuldīgā, augusi un mācījusies skolā Ventspilī, savukārt Rīgā, Mākslas akadēmijā, ieguvusi bakalaura diplomu dizainā. Līdz ar bērnu piedzimšanu Dace pārcēlusies uz dzīvi Ropažos. Pievērsties gleznošanai Dacei nākas samērā bieži, jo ikdienā Dace strādā Ropažu Mākslas skolā un māca gleznot ne vien bērnus, bet arī pieaugušos Lietišķās mākslas studijā.

Katras Daces gleznas pamatā ir fotogrāfija, kuru pārnesot ar otu uz audekla, tiek izcelts pēc mākslinieces domām būtiskākais. "Glezniecība ir veids, kā pārkārtot attēlu, vadoties pēc savas pasaules redzējuma izjūtas," saka Dace Grundmane.

Daces gleznas ir košas un krāsainas. Tajās nav neapmierinātības, dusmu un drūmu noskaņu. Arī pati Dace ir spilgta personība, no kuras staro miers un pozitīva enerģija.

Dace vēl pagūst dziedāt korī "Ropaži" un piedalīties visos nozīmīgajos koru koncertos un pasākumos, kā arī veltīt uzmanību savai ģimenei.

Daces Grundmanes gleznu izstādi Ropažu Kultūras un izglītības centrā varat baudīt vēl visu februāri.

Papildus Info

  • Norises vieta: Ropažu kultūras centrs
  • Notikuma sākums: 2015-02-06 10:00:00
  • Notikuma beigas: 2015-02-28 10:00:00