Ditas Baumanes-Auzas gleznu izstāde Ādažos

No 23. janvāra līdz 28. februārim Ādažu Kultūras centra izstāžu zālē būs skatāma Ditas Baumanes-Auzas gleznu izstāde "Spēks no manas zemes".

Māksliniece Dita Baumane-Auza ir ārste un mākslas terapeite. Izstādes nosaukumā viņa ir ietvērusi vēstījumu skatītājiem par to, ka katram ir jāapzinās savu spēku augam no savas tautas, no Latvijas, kā arī no zemes, kas ir visu mūsu māte.

Izstādē būs aplūkojamas eļļā, akvarelī un pastelī tapušas klusās dabas, ziedi, ainavas, kā arī fantāzijas jeb gara acīm vērotas vīzijas par cilvēka, laika un dzīves attiecībām un mijiedarbību. Mākslinieces darbus raksturo dzīvespriecīgas un harmoniskas krāsas, tajās jaušams sievietes skatījums uz pasauli caur mīlestības un labestības prizmu.

Dita Baumane-Auza savās gleznās pauž to, ko nešaubīgi sajutusi savas ārstes ginekoloģes praksē: cilvēka veselība un garīgums rodas jau bērniņa ieņemšanas brīdī, tas attīstās kopā ar savas dzimtās zemes un identitātes apzināšanos. Māksliniece saka: "Mīlestība ir visa pirmsākums – mīlestība uz savu tuvāko, jaunu dzīvību, uz savu tautu un savu zemi. Mēs esam bagāti savā zemē, ja to spējam apzināties un nodot to tālāk nākamajām paaudzēm."

Papildus Info

  • Norises vieta: Ādažu kultūras centrs
  • Notikuma sākums: 2015-01-23 15:00:00
  • Notikuma beigas: 2015-02-28 15:00:00