Brīvdabas kino seanss mākslas filma "Modris" Olainē

Jura Kursieša filmas "Modris" stāsts balstīts uz patiesiem notikumiem, tas attēlo tikko pilngadību sasnieguša puiša liktenīgu dzīves posmu.

Konflikts ar māti iziet no rāmjiem, par sīku zādzību māte dēlu nodod policijai. Tas noved pie krustcelēm ar Latvijas tiesu sistēmu un attiecībām ar vienaudžiem.

"Galvenais ir stāsts, kas uzrunā ikvienu," tā jaunais režisors Juris Kursietis skaidro, kā pāris gadu laikā spējis piesaistīt gan Latvijas, gan Eiropas finansējumu un uzņemt filmu, kas paliek prātā vēl ilgi pēc noskatīšanās.

"Tā ir tāda bezizeja, ja tu vienreiz melo, tad kā tāda lavīna aiziet, un tu vairs nevari apstāties," skaidro aktrise, mātes lomas atveidotāja Rēzija Kalniņa.

"Tur, kā Šekspīrs saka, neviens nav labs, neviens nav ļauns, mēs visi esam nelaimīgi. Tā ir smagi strādājošu vecāku paaudze, kuriem nav īsti ne laika, ne spēka audzināt savus bērnus nevis tāpēc, ka viņi negrib, bet vienkārši tāpēc, ka tam nav ne laika, ne spēka, jo tu esi iedzīts kaut kādā tādā vāveres ritenī cīņā par izdzīvošanu," uzskata kinokritiķe, Nacionālā kino centra vadītāja Dita Rietuma.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Olaines Mežaparka estrāde
  • Notikuma sākums: 2015-07-03 22:30:00