Grupas "Jumprava" koncerts Mālpilī

Leģendārā latviešu grupa "Jumprava" šogad svin 30 gadu jubileju un, atzīmējot apaļo gadskārtu, izdod jaunu albumu "Laiks runā".

Ar īpašu jubilejas koncertprogrammu grupa "Jumprava" dodas tūrē pa Latviju, kurā klausītājus klātienē ne tikai priecēs ar jau iemīļotiem hitiem, bet arī atskaņos kompozīcijas no jaunā CD.

Grupa "Jumprava" pārstāv elektroniskās mūzikas, sintpop un popmūzikas žanrus. Popularitāti un publikas mīlestību grupa iekaroja 80. gadu beigās, kad tās dziedātās dziesmas "Ziemeļmeita" un "Tālu aizgāja" cilvēkiem šķita īpaši tuvas un nozīmīgas. Starp grupas "Jumprava" hitiem ir arī "Mākonis", "Peldētājs", "Prom no pilsētas", "Vēlreiz", "Nedaudz par viņu", savukārt dziesma "Par rozēm", kas ir arī viens no pirmajiem grupas radītajiem skaņdarbiem, arvien nav zaudējis savu aktualitāti latviešu romantisko dziesmu topā.

No 1984. gada, kad dibināta grupa "Jumprava", tās sastāvs ir mainījies, taču oktobrī gaidāmajā jubilejas koncerttūrē "Jumprava 30" uzstāsies kopš 1987. gada nemainīgais sastāvs – trīs Aigari un Ainārs.

Viens no grupas "Jumprava" dibinātājiem Ainārs Ašmanis, kurš spēlē basģitāru, atceras: "Grupu dibinājām divatā ar bundzinieku, un pamazām pievienojās pārējie mūziķi. Tajā laikā mūsu dziesmas bija veids, kā netieši paust savus uzskatus un viedokli. Ar tādu izteikšanās veidu guvām daudz līdzīgi domājošus – fanus, kas mūs saprata, atbalstīja un ir ar mums joprojām."

Dziedātājs un dziesmu autors Aigars Krēsla, kurš "Jumpravas" sastāvam pievienojās pāris gadus pēc grupas izveidošanas, piebilst: "Lielākie grupas hiti vienmēr bijuši klausītāju izvēlēti, un ticu, ka tam par pamatu bijusi tā kopējā sajūta starp mums, kas veidojusies varbūt tāpēc, ka esam nogājuši to pašu ceļu, ko mūsu cienītāji, – no dumpīgiem jauniešiem līdz ne tik jauniem romantiķiem."

Jubilejas koncertu sesijas programma gaidāma ar retrospektīvu ievirzi – skanēs dziesmas no visa grupas darbības laika.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Mālpils kultūras centrs
  • Notikuma sākums: 2014-11-07 19:00:00