Pasākums "Baltijas ceļa stāsti"

UNESCO Latvijā un pasaulē aktualizē vērtības, kas ir unikālas un saglabājamas gan nacionālā, gan starptautiskā mērogā. Tāpēc no 13. līdz 19. oktobrim UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) rīko UNESCO nedēļu Latvijā, kas šogad būs veltīta stāstiem par mantojumu.

 

"Pasaules atmiņa" starptautiskajā reģistrā ir iekļautas Baltijas ceļa nozīmīgākās liecības, kas atspoguļo tā organizēšanu un norisi 1989. gadā. Lai vecinātu sabiedrības izpratni par šo zīmīgo notikumu un atzīmētu Baltijas ceļa 25. gadadienu, UNESCO LNK sadarbībā ar partneriem Latvijā, Lietuvā un Igaunijā īsteno projektu "Baltijas ceļa stāsti".

Projekta ietvaros ikviens aicināts dokumentēt iedzīvotāju atmiņas par Baltijas ceļu un tā norisi, lai nodrošinātu informācijas pieejamību virtuālajā vidē, bibliotēku un muzeju kolekcijās. Kopš 23. augusta ikviens var ierakstīt savu Baltijas ceļa stāstu gan interneta vietnē www.thebalticway.eu, gan Latvijas Nacionālās bibliotēkas jaunajā ierakstu studijā.

Arī Baložu pilsētas bibliotēka iesaistījusies "Baltijas ceļa stāstu" projektā. Ir uzklausīta un fiksēta novadnieku Baltijas ceļa pieredze atmiņās un fotogrāfijās, līdz šim apkopojot 12 intervijas, kas atrodamas minētajā vietnē.

Lai dalītos atmiņās, sajūtās un pārdomās par Baltijas ceļu, aicinām uz UNESCO nedēļas ietvaros rīkoto pasākumu "Baltijas ceļa stāsti" 14. oktobrī plkst. 12 Baložu pilsētas bibliotēkā.

Papildus Info

  • Norises vieta: Baložu pilsētas bibliotēka
  • Notikuma sākums: 2014-10-14 12:00:00