Kinofestivāla "Baltijos Banga" atskaņas Saulkrastos

No 20. līdz 22. septembrim kinofestivāla "Baltijos Banga" filmu retrospekcija k/n "Zvejniekciems". Tiks demonstrētas 7 Baltijas valstu filmas. Ieeja visos seansos brīva.

20. septembrī

16.00 lietuviešu spēlfilma "Ekskursante" (rež. Audrus Juzens) – vēsturiskā drāma, kas stāsta par 11 gadus vecu meiteni, kura pēc II pasaules kara uzsāk bīstamu ceļojumu no Sibīrijas uz dzimteni – Lietuvu. Lomās: A. Marčenkaite, I. Savočkins, K. Rappoporta, S. Garmašs u. c. Filma angļu valodā ar latviešu valodas titriem (filmas ilgums 110 min)

18.00 – tikšanās ar kinofestivāla "Baltijos Banga" koordinatori Deimanti Vilčinskaiti

19.00 – somu un Krievijas kinematogrāfistu kopražojuma spēlfilma "The border 1918" – stāsts par pirmajiem Somijas valsts pastāvēšanas gadiem. Leitnants fon Munks dienē jaunizveidotās Krievijas – Somijas robežas tuvumā. Ātri vien rodas jautājumi, uz kuriem nākas atbildēt filmas varoņiem – kas īsti ir robeža, kas ir svešie un kas – savējie, kur rasts robežu starp vīrieti un sievieti (filmas ilgums 114 min)

21. septembrī

12.00 – lietuviešu dokumentālā filma "Lituanica noslēpums" – dokumentāls stāsts par diviem lietuviešu lidotājiem – Stepanu Darju un Stasi Girinu, kuri 1933. gadā veica lidojumu no Ņujorkas līdz Kauņai bez nosēšanās (filmas ilgums 51 min, filmas titri angļu valodā)

13.00 – zviedru dokumentālā filma "Palme" – filma stāsta par izcilā zviedru politiķa Olafa Palmes dzīvi, ģimeni un devumu Zviedrijas valsts vēsturē (filmas ilgums 105 min; filmas titri latviešu valodā)

15.00 – lietuviešu spēlfilma "Non–present time" ("Neesošais laiks"), filmas režisors Mikols Vildžiūns. Filma vēstī par mūžīgi aizņemtu jaunu biznesmeni Tadu, kurš jau sen zaudējis garīgo aikni ar ģimeni un draugiem. Visu sagriež gaisā kāds negadījums – notiek autoavārija, un, kad Tads atmostas, policists pastāsta, ka viņa līdzbraucējs ir komā. Kuriozi, bet vienīgais, kuram Tads šajā situācijā var uzticēties, ir viņa klasesbiedrs, kuru Tads nav saticis jau 20 gadus (filmas ilgums 80 min)

22. septembrī

15.00 – igauņu piedzīvojumu filma bērniem "Bērni detektīvi un Baltās lēdijas noslēpums". Četri bērni pavada brīvdienas Hāpsalā un neviļus nonāk 15. gadsimta pilsdrupās. Spoki, zelta formula un neparasts atrisinājums (filmas ilgums 89 min.)

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Saulkrasti, k/n
  • Notikuma sākums: 2014-09-20 16:00:00
  • Notikuma beigas: 2014-09-22 15:00:00