Koncerts "Ielūdz Pēteris Vasks un Vestards Šimkus"

13. septembrī plkst. 18 Siguldas koncertzālē "Baltais flīģelis" notiek Rudens kamermūzikas festivāla ieskaņas koncerts, ar kuru "Baltais flīģelis" atkāj jauno koncertsezonu. Klausītājus gaida tikšanās ar pianistu Vestardu Šimku un Spīķeru stīgu kvartetu.

Koncerta īpašais notikums ir pianista V. Šimkus komponētā jaundarba "Sapņu ainas" pasaules pirmatskaņojums, kas tapis autora debijas solokoncertam prestižajā Lucernas festivālā Šveicē, kas notiks 26. novembrī.

Tāpat koncertā skanēs V. Šimkus Klavieru kvintets "+33C", Pētera Vaska Pirmais stīgu kvartets un citi skaņdarbi.

No 13. septembra līdz 25. oktobrim ar koncertiem Siguldā, Ventspilī, Cēsīs, Rēzeknē un Rīgā norisināsies Rudens kamermūzikas festivāls. Šis ir nozīmīgākais un tradīcijām bagātākais kamermūzikas festivāls Latvijā, kurš notiek kopš 1993. gada.

Rudens kamermūzikas festivāla moto ir "tete-a-tete", kas tulkojumā no franču valodas nozīmē "zem četrām acīm" jeb "saruna divatā", tā norādot uz kamermuzicēšanas intīmo gaisotni un pavisam īpašo dialogu, kas šajā mūzikas jomā veidojas starp mūziķiem un klausītājiem.

Kamermūzikas mīļotājiem tiek piedāvātas stilistiski daudzveidīgas programmas – no klasikas līdz džezam, kā arī inovatīvi, dažādu mākslu sintēzē veidoti projekti ar netradicionālu koncertu pasniegšanas veidu. Būtiska vieta ierādīta Latvijas komponistu mūzikai.

Festivālā uzstājas labākie pašmāju solisti un kameransambļi, kā arī spilgti viesmākslinieki un mūziķu apvienības. Festivāla patrons ir komponists Pēteris Vasks.

Biļešu cenas uz Rudens kamermūzikas festivāla ieskaņas koncertu: sākot no EUR 10. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas koncertzāle
  • Notikuma sākums: 2014-09-13 18:00:00