Filma "Tapieris" Ķekavā

Filma ir stāsts par Tango karali Oskaru Stroku, veidota kā aizraujošs dzīves ceļojums, izsekojot tam no Daugavpils līdz Berlīnei un Parīzei, no Rīgas līdz Japānai, Ķīnai un Argentīnai, kur aizceļo Stroka tango mūzika vēl pagājušā gadsimta trīsdesmitajos un sešdesmitajos gados.

Tas ir aizkustinošs ekrāna dzīvesstāsts, režisore pret savu varoni izturas ar lielu mīlestību, krāšņā izziņas kaleidoskopā sniedzot mums aizvien jaunas faktu nianses par Stroka dzīvi un mūziķa gaitām, saka Jakovs Rafalsons, kas filmā atveido Tango karali.

Filma nav par mūziku, bet gan par liktenīgām sakritībām, to neparedzamajiem līkločiem un, protams, par mīlestību, sekojot Stroka dzīves notikumiem Eiropas pirmās ekonomiskās krīzes laikā. "Tapieris" izzina mūziķa pasauli liecinieku- tiesas izpildītāja, komponista paša, viņa mūzas un tuvākā drauga, viesmīļa acīm.

Galvenās – aculiecinieku – lomas, izmantojot Latvija valsts vēstures arhīva materiālus, scenārijs piedāvā Gintam Grāvelim, Jakovam Rafalsonam, Marijai Bērziņai un Andrim Bulim.

Filmā skan Stroka un Kārļa Lāča melodijas, muzicē estrādes ansamblis "Ošers" Gidona Grīnberga vadībā. Solo Laimis Rācenājs un Goran Gora. Stroka mūziku uz klavierēm izspēlē Rolands Belēvičs.

Filmas scenārija autore un režisore ir Ilona Brūvere, operatore Elīna Bandēna. Tandēms saņēmis Lielo Kristapu par operatora darbu un režiju dokumentālajā kino par dokumentālo spēli "Versija Vera".

Filma uzņemta ar Nacionālā Kino centra, Rīgas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Baložu pilsētas kultūras nams
  • Notikuma sākums: 2014-09-19 18:00:00