Mākslas plenērs Inčukalnā

Jau trešo gadu pēc kārtas biedrība "Inčukalna izaugsmei" aicina ikvienu mākslas mīļotājus piedalīties pasākumā "Mākslas plenērs Inčukalnā".

"Mākslas plenērs Inčukalnā", ko rīko biedrība "Inčukalna izaugsmei", norisināsies šī gada 30. augustā pie Inčukalna Tautas nama. Piedalīties pasākumā tiek aicināti dažādu jomu radošie spēki, sākot ar Inčukalna novada labākajiem māksliniekiem līdz pat seju apgleznotājiem.

Plenēra tēma – "1. septembris". Plenērs iecerēts kā brīva, radoša darbība Inčukalna novada teritorijā, tā mērķis ir atklāt katra mākslinieka individuālo un savdabīgo skatījumu uz notikumiem, cilvēkiem, vietām, bet saglabājot vienojošo motīvu – 1. septembris Inčukalna novadā.

Pasākuma laikā apmeklētājiem būs iespējams ne tikai skatīt, kā top iemūžināts novads uz audekla, bet arī izklaidēties un pašiem radīt mākslas darbus.

Jau no plkst. 11 tiks atklāta un darbosies biedrības "Inčukalna izaugsmei" radošā telts, kurā būs iespējams gan lieliem, gan maziem izveidot sev pašam kādu atmiņā paliekošu mākslas darbu – apgleznotu krūzīti, šķīvīti, darināt sev aproces vai pat radīt paša gleznu. Visiem interesentiem arī būs iespēja piedalīties Mākslas paraugklasē, gleznojot pieredzējuša mākslinieka vadībā.

Tāpat visas dienas garumā pasākuma apmeklētājiem būs iespēja piedalīties dažādās bezmaksas aktivitātēs – sportiskos konkursos, izjādēs ar zirgiem un jaunākajiem pasākuma dalībniekiem izlēkāties pa piepūšamo pili, kā arī piedalīties kopējas gleznas radīšanā un atstāt video novēlējumu Inčukalna novadam.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Inčukalna Tautas nams
  • Notikuma sākums: 2014-08-30 11:00:00