21.04.2012 10:11

41 savs stūrītis

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Valsts prezidentam Andrim Bērziņam pieder 41 nekustamais īpašums dažādās jaukās Latvijas vietās. Rīgas pils saimnieka īpašumu saraksts izritinājies arī Pierīgā – Ādažos, Krimuldas novadā un Ķekavas pusē.

 

Starp turīgākajām valsts amatpersonām esošais A. Bērziņš ir viens no retajiem pensionāriem mūsu valstī, kurš var būt apmierināts ar savu pensiju, kas ir 55 000 latu liela – tik daudz viņš saņēmis pērn.

Kādreizējais Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēns A. Bērziņš savu otro prezidenta algu uzdāvināja savai skolai. Kā pērn sprieda sabiedrības un politikas pētnieki, aiz ārēji labā žesta atbalstīt Latvijas skolas slēpjas vēlme novērst runas par it kā pārmērīgo vecuma pensiju.

Nule, marta beigās un aprīļa sākumā, valsts amatpersonu deklarācijas Valsts ieņēmumu dienestam iesnieguši arī novadu domju vadītāji un vadītājas. Kā skaidro Valsts ieņēmumu dienestā, datus par viņiem publiski varēs apskatīt tuvākajā laikā, taču varot nākties gaidīt arī līdz maijam. Tad varēsim skaitīt, cik stūrīšus zemes, kaktiņus namu un dzīvokļu, kā arī latiņus bankā nopelnījuši un iekrājuši vietējie varasvīri.