13.06.2014 10:40

Latviete – mēneša labākā sportiste Īrijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latviete – mēneša labākā sportiste Īrijā baltic-ireland.ie

Latvijā dzimusī airētāja Sanita Pušpure, kura mācījusies Murjāņu Sporta ģimnāzijā, atzīta par maija mēneša labāko sportisti Īrijā.

Šādu atzinību viņa izpelnījusies par Eiropas čempionātā Belgradā vieninieku sacensībās izcīnīto bronzas medaļu, ziņo "The Irish Times". Zīmīgi, ka Īrijas airētāji pēdējo reizi godalgu kādā olimpiskajā disciplīnā starptautiska mēroga sacensībās bija izcīnījuši pirms astoņiem gadiem.

Pirms diviem gadiem Sanita pārstāvēja Īriju Londonas olimpiskajās spēlēs un ierindojās 13. vietā, turklāt bija vienīgā Īrijas airētāja šajās prestižajās sacensībās. Toreiz par olimpisko čempioni kļuva čehiete, kura šoreiz uzvarēja arī Eiropas čempionātā.

32 gadus vecā Murjāņu Sporta ģimnāzijas absolvente Sanita Pušpure, vēl pārstāvot Latviju, izcīnīja zelta medaļu 2004. gada pasaules Universiādē un piedalījās arī pasaules U-23 čempionātā. 2006. gadā viņa pārcēlās uz dzīvi Īrijā un šobrīd dzīvo Korkas piepilsētā kopā ar vīru Kasparu un bērniem Patriku un Danielu.

Īriju airēšanā Sanita pārstāv kopš 2010. gada, gadu vēlāk viņa debitēja pasaules čempionātā un arī kvalificējās Londonas olimpiskajām spēlēm.