27.04.2014 10:29

Aptauja Mārupē: Cik nopietna problēma ir tā sauktās legālās narkotikas?

Autors  Silvija Stumbre
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Aptauja Mārupē: Cik nopietna problēma ir tā sauktās legālās narkotikas? www.babycenter.com

Latvijā sākta nopietna cīņa pret tā saukto legālo narkotiku izplatību.

Šīs narkotikas, kas sevišķi apdraud jauniešus, jo ir lētas un viegli iegūstamas, ir arī ārkārtīgi bīstamas, jo to sastāvs nav skaidri zināms, tas tiek mainīts, un tās rada tikpat lielu atkarību cik jau zināmās narkotikas. Vai Latvijā izdosies apturēt šo narkotiku izplatību vai vismaz to ierobežot? Par to pašlaik cīnās gan valdība, gan policija, gan jauniešu vecāki.

Miks L., lidostas darbinieks:
Uzskatu, ka tā ir ļoti liela problēma. Manas draudzenes brālis ir saskāries ar šīm narkotikām, un es pēc pieredzes varu teikt, ka tās ļoti degradē cilvēku. Manuprāt, smagas problēmas rodas, legālās narkotikas lietojot ilglaicīgi. Jaunieši lieto, jo tās ir lētas, turklāt pat bērni no 12 gadiem tās var viegli dabūt.
 
Tatjana K., medicīnas darbiniece:
Kā māti mani šī problēma ļoti uztrauc un biedē. Lai to risinātu, jaunieši jāinformē par sekām, ko narkotiku lietošana var radīt. Skolā arī būtu šis temats jāizskata. Mana draudzene strādā skolā, un es zinu, ka ir cilvēki, kas staigā ap skolām un piedāvā jauniešiem dažādas lietas. To noteikti vajadzētu kontrolēt.
 
Anna L., pensionāre:
Lai gan pašai nav bijusi saskarsme ar šīm lietām, tas, ko es dzirdu un redzu medijos, ir šausmīgi. Esmu pilnīgi pret šīm narkotikām. Lai varētu apturēt jauniešus no to lietošanas, vajadzētu rādīt vairāk tos briesmīgos skatus ar cilvēkiem, kuri narkotikas ir lietojuši. Tādas bildes paliks atmiņā ļoti ilgu laiku.
 
Katrīna K., studente:
Pēc tā, kas tiek atspoguļots presē un kāda ir sabiedrības nostāja pret to, jāsecina, ka problēma ir diezgan liela. Iemesls varētu būt, ka jauniešiem nav, ar ko nodarboties.
 


Foto: Krišjānis Grantiņš

Vai "legālo narkotiku" jeb spaisa rūpalam pielikts punkts?