03.04.2012 17:03

Bērzu sula grāvī

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Bērzu sulas strūkliņai kļūstot spēcīgākai, ne tikai dabā, bet arī sabiedrībā pa īstam pienāk pavasaris. Spodrības mēnesis aprīlis ir laiks, kad ļaudis ķeras pie tīrīšanas un beršanas.

Salaspils Domes opozicionāru iecere pamatīgi izslaucīt Domi pagājušonedēļ cieta neveiksmi. Iespējams, tādēļ, ka labi slauka jauna slota, bet Salaspilī kārtību mēģināja ieviest tie, kurus reiz jau aizslaucījis vēlētāju un vēlāk arī deputātu balsojums. Taču arī jaunās slotas noveco, un tad ir vajadzīgas pavisam svaigas. Tik svaigas kā spirgtas bērzu sulas, kas no rīta pieliktas pie lūpām turpat mežā. Varbūt pat sietas no tā paša bērza smalkajiem zariem.

Līdz pašvaldību vēlēšanām nākamā gada jūnijā vēl daudz bērzu sulu izlīs grāvī. Ievērojams spēks, ar ko vēlēšanās būšot jārēķinās, ir Babītes mēra Andreja Ences vadītā Reģionu partija. Skandālos sapinies, Ādažu bijušais mērs Normunds Breidaks no rokām izlaidis šīs partijas vadības grožus. Vai A. Ence un viņa komanda Siguldā, Sējā, Baldonē, Ropažos, Krimuldā, Olainē un citur "slaucīs labi", to rādīs laiks. Tas, ka nereti novados lielajai politikai kļūst par šauru, ir fakts, kas apstiprinājies jau vairākkārt.

Bērzu sulas varbūt ir glābiņš tiem pensionāriem, kuriem valsts aprēķinājusi pensiju, kas, kā norāda Pierīgas pensionāru viedokļa līdere Aija Kušķe, knapi pārsniedz ikmēneša maksu par siltumu radiatoros. Ne mazāk biedējoši, ka vecuma pensijas saņēmēju skaits Pierīgā lielāks nekā bērnu.

Aktieris Gunārs Placēns apstādījis māju Zvejniekciemā ar puķēm, un kas par to, ka pats no loga neredz, kas zied, – toties kaimiņiem prieks. Kā nekā pavasaris ir īstais laiks, lai sāktu priecāties. Kaut vai par pašu pavasari.