07.02.2014 11:04

"Latviesi.no" – interneta vietne Norvēģijā dzīvojošajiem latviešiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"Latviesi.no" – interneta vietne Norvēģijā dzīvojošajiem latviešiem ekrānuzņēmums no www.latviesi.no

Pērn vasaras izskaņā noslēgusies Latviešu biedrības Norvēģijā projekta "Latviesi.no V2.0" pirmā kārta, un internetā tika palaista jaunā vietnes jaunā versija.

"Pēc laika un darba ietilpīga procesa, mēs veram savas virtuālās durvis, lai atkal būtu kopā ar tautiešiem Norvēģijā un citur pasaulē. Šis ir svētku brīdis!" pērn augustā rakstīja vietnes http://www.latviesi.no veidotāji.

"Esam mūsu lapai paredzējuši daudzas pārmaiņas un novitātes. Vēlamies, lai tā būtu informatīvi bagāta un interesanta. Gribam pēc iespējas vairāk pastāstīt un parādīt, kādi šeit, Norvēģijā, esam, ko darām, kā strādājam un kā izklaidējamies. Domājam, ka ir svarīgi, lai tie, kuri nesen izvēlējušies Norvēģiju par savu mītnes zemi, un viņu tuvinieki citur pasaulē, vai tie, kuri te ierodas kā viesi, uzzina vairāk, kāda ir tautiešu dzīve šeit. Tiecamies uz to, lai mūsu lapā vienkopus var sameklēt informāciju par to, kādās organizācijās vienojušies šeit dzīvojošie latvieši, kā arī atrodamas ziņas par citām aktuālām lietām. Padomā vēl daudz tēmu, kas, pēc mūsu novērojumiem, būtu noderīgas un saistošas lapas apmeklētājiem.

Darbs jaunās versijas sagatavošanā nav bijis un nav vienkāršs, jo visi mēs, kas darbojamies pie "Latviesi.no" projekta, esam brīvprātīgie. Katrs jau zinām, kā mums parasti ir ar laika resursiem! Tāpēc mēs no sirds ceram uz savu tautiešu sapratni, ievērojot trūkumus un nepilnības, kuras droši vien atklāsies. Noteikti ziņojiet mums par saviem novērojumiem – mēs savukārt darīsim visu, lai kļūmes novērstu. Tāpat mēs ceram uz atsaucību un ieinteresētību attīstīt un papildināt šo jauno savstarpējās saziņas telpu.

Aicinām atsaukties tautiešus Norvēģijas rietumu krastā, dienvidu un ziemeļu pusē, jebkur, kur vien šajā valstī dzīvojam – mēs, latvieši, neesam tik liela tauta, lai nevērīgi pazaudētos pasaules plašajā tautu saimē! Ir svarīgi saprast, kā mums klājas tur, kur esam – kā dzīvojam, ko darām, kas priecē vai kas sagādā ne tik jaukus mirkļus. Turklāt mēs visi kopā šodien veidojam mūsu tautas likteņstāstus, ko kāds bērnubērns nākotnē vēlēsies uzzināt.