11.03.2012 18:53

Pamodināt prezidentu

Autors 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Izrunāšanās saziņā ar Latvijas Televīzijas žurnālistiem Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektorei Nelijai Jezdakovai beigusies ar aizrādījumu no finanšu ministra Andra Vilka.

 

Valsts ieņēmumu dienests daudziem iedzīvotājiem ir bubulis. Tagad tā vadītāja savām rokām padarījusi vēl lielāku plaisu starp sabiedrību un nodokļu iekasēšanas kantori.

RAA
rīcībā nonāca citas valsts iestādes vēstule kādam iedzīvotājam, kas apliecina līdzīgu attieksmi. Ja N. Jezdakova žurnālistu mierīgi nodēvē par svoloču, Ģenerālprokuratūra parastam iedzīvotājam atsūtījusi klaji rupju atteikumu vēlreiz izskatīt jautājumu, kas saistīts ar mirkli pirms treknajiem gadiem notikušiem vērienīgiem zemes izkrāpšanas darījumiem Pierīgā. Šoreiz nav runas pat par to, ka saņemts atteikums, bet gan par vēstulē neslēpto amatpersonu pārākuma apziņu.

Pirmajā vēstulē saņemtais atteikums licis atkārties žoklim, stāsta cietušais, taču otrreiz izbrīnu izraisījusi valsts iestāžu attieksme, sākot no Valsts policijas un beidzot ar Ģenerālprokuratūru. Vēstulē tiesībsargu iestāde nosaukusi savu pirmo atbildi par galīgu lēmumu un nekautri paņirgājusies, klāt pieliekot vārda «galīgs» skaidrojumu no vārdnīcas.

Kamēr likumu uzraugošajai iestādei, iespējams, tā ir kārtējā atkratīšanās no lieka darba, aiz apdrukātās baltās lapas, kas ielocīta tikpat bezpersoniskā aploksnē, slēpjas mūsu valsts iedzīvotāji, kuru labā iestāde strādā. Tikai šo cilvēku dēļ ik dienu ar modinātāja zvanu ceļas valsts iestāžu darbinieki, pat vadošie. Daudzi no viņiem to sen aizmirsuši.