Kļūda
  • JUser: :_load: nav iespējams ielādēt lietotāju ar id: 1341

Izrāde "Lāčplēsis" Baložos un Siguldā

Izrāde "Lāčplēsis" Baložos un Siguldā publicitātes

Šogad aprit 25 gadi kopš ļaužu tūkstošus Rīgas Sporta manēžā pulcēja leģendārā Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokopera "Lāčplēsis". Viens no
Atmodas simboliem. "Lāčplēsis ir katrs no mums, tā ir mūsu sirdsapziņa,"  saka rokoperas "Lāčplēsis" 25 gadu jubilejai veltītā jauniestudējuma režisore Inese Mičule.

"Mēs esam liecinieki mākslas notikumam," tā pēc mēģinājuma noskatīšanās sacīja rokoperas libreta autore Māra Zālīte. Rokoperas "Lāčplēsis" jauniestudējums ir pulcējis vienā komandā spēcīgākos un populārākos Latvijas dziedātājus, mūziķus, dejotājus un aktierus – Daumantu Kalniņu, Juri Jopi, Martu Kristianu Kalniņu, Miku Dukuru, Jāni Kurševu, Paulu Dukuri, Ievu Sutugovu, Jāni Skani, Ati Ieviņu, Juri Vizbuli, Elviju Bušu, Miku Abaroniņu, Ēriku Zepu, Ivo Grīsniņu Grīsli, Jāni Ķirsi, Dāvidu Kalandiju, Annu Krauju-Čenu, Beāti Zviedri, Rūtu Dūdumu un citus.

"Tas ir mākslinieciski augstvērtīgs darbs, ko veidojuši izcili profesionāļi – režisore Inese Mičule, horeogrāfe Olga Žitluhina, tērpu māksliniece Anna Heinrihsone un citi radošās komandas biedri," saka iestudējuma producents Juris Millers. Šis ir arī viens no pēdējo gadu dārgākajiem teātra un mūzikas mākslas projektiem – kopējās iestudējuma sagatavošanas un mēnesi ilgās turnejas izmaksas sasniedz apmēram pusmiljonu eiro, un tas ļaus ikvienā Latvijas pilsētā parādīt šo rokoperu visā tās krāšņumā – uz katru no turnejas pilsētām vairākos autofurgonos tiks nogādāta uzvedumam nepieciešamā skaņu un gaismu aparatūra, kā arī dekorācijas. Kopumā uzveduma izveidē un norisē ir iesaistīti vairāk nekā 70 cilvēki – aktieri, dziedātāji, mūziķi, dejotāji, tehniķi un administratori.

8. novembrī izrādi varēs apmeklēt Baložu kultūras namā, savukārt 12. novembrī - Siguldas novada Kultūras centrā. Izrādes sākums: 19:00.
Biļetes var iegādāties "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Papildus Info

  • Norises vieta: Baložu kultūras nams, Siguldas novada Kultūras centrs
  • Notikuma sākums: 2013-11-08 19:00:00
  • Notikuma beigas: 2013-11-12 19:00:00