Latvijas čempionāts rogainingā

Astotais Latvijas rogaininga (24 stundu komandu orientēšanās) čempionāts izcelsies ar līdz šim Latvijā lielāko sacensību rajonu, kas būs 235 kvadrātkilometru platībā un ietvers četrus novadus – Baldones, Vecumnieku, Ķekavas un Ķeguma.

Apvidū netrūks purvu, izcirtumu un, kā jau Baldones pusē pieklājas, arī pa kādam augstākam pauguram. Distancē paredzēti 79 kontrolpunkti ar dažādu vērtību punktu izteiksmē. Teorētiski visus kontrolpunktus esot iespējams apmeklēt, veicot apmēram 125 km garu distanci. Sacensību centrs – "Silīši" pie Baldones–Tomes šosejas.

Jaunākās vecuma grupas dalībniekiem ir līdz 20 gadu vecumam. Savukārt šāgada jaunums būs ultraveterānu grupas, kurās piedalīsies pieredzes bagātākie rogaineri (65 g. v. un vecāki), tostarp tituliem bagāti vairāku Pierīgas novadu sportisti. Kā ierasts, Latvijas čempionāta ietvaros notiks Latvijas kausa izcīņa rogainingā, kurai pieteikušies arī ārvalstu viesi. Tradicionāli būs arī sešu stundu formāta rogaininga sacensības.

Īpaši aicināti šogad ir dalībnieki, kas vēlas pirmoreiz izmēģināt spēkus šajā aizraujošajā sporta veidā – apvidus ir draudzīgs gan fiziskajai varēšanai, gan orientēšanās prasmēm. Sešu stundu formāts būs pa spēkam ikvienam entuziastam.

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Baldones, Ķekavas, Ķeguma novadi
  • Notikuma sākums: 2013-08-24 12:00:00