Velo diena Saulkrastos

24. augustā Saulkrastos notiks pirmā Velo diena, kuras ietvaros norisināsies dažāda veida ar riteņbraukšanu saistītas sacensības jebkura vecuma dalībniekiem.

Pasākuma laikā velo entuziasti varēs piedalīties tādās aktivitātēs kā tautas distances braucienās, velo fotorallijs, velosipēdu dragreiss, maksimālā ātruma sasniegšanas distance, savukārt mazākie braucēji varēs piedalīties viņiem īpaši organizētās velo sacīkstēs. Sacensības norisināsies Ainažu ielā starp Bīriņu un Vidrižu ielām pie Saules laukuma.

Apmeklējot Velo dienu ikviens interesents varēs gan sportot, gan atpūsties, gan iegūt jaunas un nebijušas sajūtas. Velo dienas organizatori ir padomājuši programmu dienas garumā, kurā ikviena vecuma pārstāvis varēs atrast sev piemērotāko distanci.

Plkst. 11.30 startēs pirmais Saulkrastu šosejas brauciens 30km garumā. Tajā drīkstēs piedalīties ikviens velomīlis, kas vecāks par 12 gadiem, ar jebkāda veida velosipēdu. Šajā distancē tiks apbalvoti pirmo trīs vietu ieguvēji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Bet tie, kuri vēl nav sasnieguši 12 gadu vecumu, no plkst.13.30 varēs piedalīties sacensībās īpaši veidotājā bērnu trasē.

No plkst. 14 līdz 17.30 norisināsies velo fotorallijs. Šajā distancē katrā komandā startēs četri dalībnieki. Lai arī fotorallija pamata virziens ir orientēšanās, kā arī aizraujošu un atraktīvu uzdevumu izpilde, tajā būs ne mazums sportiskā gara, cenšoties maksimāli ātri iegūt vairāk punktu. Rallijs ir kā radīts ģimenēm vai draugu kompānijām, kuri vēlas "apriteņot" Saulkrastu apkārtni un jautri pavadīt laiku mazliet neikdienišķā veidā aptuveni divu stundu garumā. Šajā distancē tiks apbalvoti pirmo triju vietu ieguvēji.

Plkst. 15 – 16 ikviens būs laipni aicināts piedalīties vēl nebijušā pasākumā – velosipēdu dragreisā. Gluži tāpat kā to dara autovadītāji vai motociklisti, arī velosipēdisti varēs "iemēģināt pedāli" un sacensties par titulu, stājoties uz vienas līnijas ar pretinieku un mēģinot to pārspēt 200 metru distancē.

Plkst. 16 – 17.30 ikviens interesents būs aicināts uz 400 metru garo maksimālā ātruma sasniegšanas distanci ar viena ātruma velosipēdu, kas tiks nodrošināts no organizatoru puses.

Plkst. 19 visi būs laipni gaidīti Saules laukumā, kurā tiks apbalvoti visas dienas labākie, atraktīvākie, interesantākie distanču dalībnieki. Balvas sarūpējusi biedrība "Fotorallijs", Saulkrastu novada dome un citi atbalstītāji. Tāpat arī Saules laukumā visas dienas garumā ir paredzēti dažādi priekšnesumi un pārsteigumi.

Pasākuma dienā reģistrācijas sākums no plkst. 9.30 līdz 10.30 tautas distancei; maksimālā ātruma rekorda sasniegšanai no 9.30 līdz 17.00; pārējām distancēm no 9.30 līdz 12.30.

Dalībai Saulkrastu velosacensību tautas distancei un rallijam iespējams pietiekties iepriekš oficiālajā mājas lapā www.fotorallijs.lv. Dalības maksa tautas distancē – 4 lati (pasākuma dienā – 8 lati), savukārt fotorallija dalības maksa iepriekš piesakoties 8 lati no komandas (pasākuma dienā – 12 lati).

Reģistrēšanās pārējām distancēm notiks 24. augustā uz vietas. Dalības maksa velo dragreisā un maksimālā ātruma sasniegšanas distancē – 2 lati no personas. Bērniem līdz 12 gadu vecumam piedalīšanās sacīkstēs ir bez maksas.

Pasākuma organizatori aicina pieteikties ikvienu interesentu brīvprātīgos tiesnešu darbam tautas distancē, kā arī tehniskos u.c. darbiniekus.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ainažu iela, pie Saules laukuma
  • Notikuma sākums: 2013-08-24 11:30:00